Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΤο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε για τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε για τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών

- Advertisement -

Τα νομίμως συζευγμένα ομόφυλα ζευγάρια δικαιούνται τις ίδιες προνοιακές παροχές με τα ζευγάρια ετεροφυλοφίλων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το δικαστήριο ακύρωσε πρόνοια της Πράξης Προστασίας του Γάμου η οποία στερούσε από τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων φορολογικές διευκολύνσεις, καθώς και παροχές υγείας και σύνταξης, οι οποίες παρέχονται στα ζευγάρια ετεροφυλοφίλων.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 5 έναντι 4 και θεωρείται ιστορική, αφού ακυρώνει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία σε ομοσπονδιακό επίπεδο οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως γάμο αποκλειστικά την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

- Advertisement -

Η δικαστική αυτή απόφαση ήρθε μέσω ραγδαίων αλλαγών, σχετικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων. Ο αριθμός των πολιτειών που επιτρέπουν τους γκέι γάμους έχει διπλασιαστεί από 6 σε 12, σε λιγότερο από ένα χρόνο, με την έγκριση των ψηφοφόρων σε τρία κράτη και με νομοθετική έγκριση σε άλλα τρία. Ακόμα και στην κάποτε υπερσυντηρητική Αμερική, οι γάμοι των γκέι δεν είναι πια ταμπού. Και ενώ πριν από μερικές δεκαετίες μια μικρή μόνο μειονότητα των Αμερικανών υποστήριζε τα δικαιώματα των γκέι, σε φετινές δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί τη στάση του Προέδρου Ομπάμα, που υποστηρίζει την ισότητα όλων των ανθρώπων.

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ