Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΤζ. Σόρος: Η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους

Τζ. Σόρος: Η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους

- Advertisement -

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους τάσσεται ο Τζορτζ Σόρος και καλεί την Ελλάδα να στρέψει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ορισμένες ακόμη διαρθρωτικές αλλαγές, όμως λιγότερους αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και καλύτερο σύστημα είσπραξης φόρων», σημειώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Ο Τζ. Σόρος εκτιμά ότι η κρίση στην Ευρώπη θα επιδεινωθεί σημαντικά εντός του επόμενου δωδεκαμήνου και εξηγηθεί: «Οι κύριοι λόγοι που θα επιδεινωθεί η κρίση είναι η πιστωτική ασφυξία στην Ιταλία και στην Ισπανία και η πτώση των γερμανικών εξαγωγών στην Ασία. Η Ελλάδα έχει ίσως αγγίξει ήδη το κατώτατο σημείο, εκτός αν σημειωθεί κοινωνική αναταραχή».

- Advertisement -

Θεωρεί ότι γίνονται τεράστια λάθη στη διαχείριση των κρίσεων, καθώς το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι αναχρονιστικό.

«Η Ευρώπη προσπαθεί να επιλύσει τη χρηματοοικονομική κρίση στο πλαίσιο νόμων που έχουν αποδειχθεί ακατάλληλοι. Οι συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας δεν προέβλεψαν τις σημερινές εξελίξεις, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί η πολιτική δυναμική έχει μεταστραφεί σε αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Η Ευρώπη κυβερνάται από συνταγματολόγους και όχι από τη θέληση των λαών», όπως διαπιστώνει.

Πηγή:www.capital.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ