Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΔύο οι νεκροί από την συντριβή του αεροσκάφους στο Σαν Φραντζίσκο

Δύο οι νεκροί από την συντριβή του αεροσκάφους στο Σαν Φραντζίσκο

- Advertisement -
Δύο νεκροί και 182 τραυματίες μεταξύ των 307 επιβαινόντων είναι απολογισμός μετά τη συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο.

"Η ουρά του αεροσκάφους άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης και το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο", αναφέρθηκε από το νοτιοκορεατικό υπουργείο Μεταφορών, που έστειλε τετραμελή ομάδα ειδικών για να εξετάσει την άτρακτο.
Οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές Asiana Airlines ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του «777» δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, παρότι αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου.

"Επί του παρόντος βεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στη μηχανή ή στους κινητήρες του αεροσκάφους 777-200", είπε ο Γουν Γουνγκ-ντου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πιλότοι του αεροσκάφος έχουν μακρά εμπειρία με σχεδόν 10.000 πτήσης ο καθένας.

Η Asiana Airlines ανακοίνωσε ότι 141 Κινέζοι, μεταξύ τους οι δύο που έχασαν τη ζωή τους, βρίσκονταν στο αεροσκάφος, μεταξύ αυτών 60 μαθητές και οι καθηγητές τους, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

- Advertisement -

Ο Σου Ντα, ο διασωθείς επιβάτης, διηγήθηκε την τραυματική του εμπειρία στο κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV: "Παρατήρησα ότι το αεροσκάφος πετούσε αρκετά χαμηλά τη στιγμή της προσγείωσης. Ετοιμαζόταν να αγγίξει το έδαφος όταν ξαφνικά επιτάχυνε και η μύτη του άρχισε να ανεβαίνει".

"Το αεροσκάφος πετούσε ήδη πολύ χαμηλά εκείνη τη στιγμή", συνέχισε ο Σου προσθέτοντας ότι "αισθάνθηκε την πρόσκρουση".

"Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και μια έντονη δυσοσμία άρχισε να εξαπλώνεται στην καμπίνα. Είδα επίσης σπίθες από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους".

Μετά την προσγείωση, στην καμπίνα επικρατούσε "μεγάλη αναστάτωση", στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα και η κουζίνα είχε εξαφανιστεί.

Ο Σου και η γυναίκα του πήραν στα χέρια τις αποσκευές τους και βγήκαν από την πίσω πλευρά του αεροπλάνου. Ο άνδρας δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους να περιμένουν απ΄ έξω και μαύρος καπνός να αναδύεται από το αεροπλάνο.

Νωρίτερη ενημέρωση ανέφερε ότι Αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines, που είχε απογειωθεί από τη Σεούλ, συνετρίβη κι έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της αμερικανικής πόλης, Τζοάνε Χάγιες- Γουάιτ τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 130 τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, η Τζοάνε Χάγιες – Γουάιτ, δήλωσε πως οι αρχές είναι ακόμη στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ενώ ορισμένοι επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται. Η ίδια πηγή ανέφερε πως  «περίπου 60 άτομα» δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί από τις αρχές και επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι. 

Δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο η συντριβή του αεροσκάφους να αποτελεί τρομοκρατικό χτύπημα εμφνίστηκε ο πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ντέιβιντ Τζόνσον, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να στοιχειοθετεί σχετικό ενδεχόμενο.

Στο αεροπλάνο που πετούσε από τη Σεούλ προς το Σαν Φρανσίσκο επέβαιναν 307 άτομα, εκ των οποίων 291 ήταν επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος.

Ο πιλότος αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Επιβάτης του αεροσκάφους ανάρτησε μια φωτογραφία σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά την προσεδάφιση και τη συντριβή του, στην οποία φαίνονται οι επιβάτες να τρέχουν για να απομακρυνθούν.

Το αεροσκάφος «μόλις συνετρίβη» στο Σαν Φρανσίσκο, έγραψε ο επιβάτης Ντέιβιντ Έουν.

«Η ουρά κόπηκε. Οι περισσότεροι μοιάζουν καλά. Είμαι εντάξει. Σουρεαλιστικό. . .», πρόσθεσε ο ίδιος στην ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Path.

Σε ανάρτηση στο Twitter, άλλος επικαλέστηκε όσα είπαν στον ασύρματο άνδρες της πυροσβεστικής: Ανέφεραν ότι οι 291 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος έχουν καταμετρηθεί.

Η εφημερίδα San Jose Mercury News μετέδωσε μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης πως 48 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους διασώθηκαν, χωρίς να κάνει λόγο για τραυματίες ή νεκρούς.

Σε βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από ελικόπτερο περίπου μία ώρα μετά τη συντριβή απεικονίζει το αεροσκάφος στον διάδρομο με την άτρακτο να έχει φλέγεται. Στην φωτογραφία του Έουν, η άτρακτος φαίνεται να έχει πιάσει φωτιά.

Αυτόπτης μάρτυρας, που έτυχε να παρατηρεί εκείνη την ώρα τα αεροπλάνα κατά τη φάση της προσγείωσης, είπε στο CNN ότι αρχικώς δεν αντιλήφθηκε τίποτε περίεργο καθώς έβλεπε το Μπόινγκ να προσεγγίζει κανονικά την πίστα του αερολιμένα για την προσγείωση.

Τότε, «τη στιγμή που προσεδαφίστηκε. . . βγήκε μια μεγάλη τολύπη καπνού, ακούστηκε ένας κρότος και είδα μια μεγάλη φλόγα που διήρκεσε λίγο και βγήκε από το κάτω μέρος του αεροπλάνου. Το αεροσκάφος άρχισε να στρέφεται περί τον άξονά του, το φτερό έσπασε και η ουρά αποκόπηκε».

Ο ίδιος είπε ότι δεν αντιλήφθηκε το προσωπικό του αεροσκάφους να ανέμενε μια κατεπείγουσα προσγείωση, αλλά έσπευσε στο σημείο και άρχισε την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, στο αεροσκάφος επέβαιναν 290 επιβάτες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως στο Μπόινγκ επέβαιναν 292 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος.

πηγή

Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα

Σαν Φρανσίσκο-συντριβή Boeing: Δύο νεκρές Κινέζες και 60

Two dead, 181 hurt in San Francisco air crash

Experts: Plane design key to surviving crashes

 

Πηγή:www.capital.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ