Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΌταν ο ευτελισμός δεν έχει όρια

Όταν ο ευτελισμός δεν έχει όρια

- Advertisement -
Του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥΟμότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Δεν ξέρω αν υπήρξε εφημερίδα ή κανάλι να μην το κάνει θέμα. Πριν από τριάντα χρόνια ένα άλλο νεύμα έγινε πρωτοσέλιδο. Με ένα νεύμα στη σκάλα του αεροπλάνου ο Ανδρέας έβαλε βίαια τη Μιμή στην καθημερινότητά μας.

 
Προχθες η κ. Μέρκελ, με περισσή θεατρικότητα, έφερε με ένα νεύμα τον Ελληνα πρωθυπουργό δύο σκαλιά πιο κοντά της στην επίσημη φωτογραφία της Συνόδου. Τα ΜΜΕ κάνανε πάρτι.«Ο μεγάλος» έσκισε, είδες η Μέρκελ, τον «πάει». 
 
 Η γερμανική πρεσβεία κάνει τη δουλειά της. Τους Ελληνες τους έχει καταλάβει καλά. Τους αγοράζεις φτηνά. Πολύ φτηνά, όσο και τρεις παρόλες σε κινέζικα αγγλικά από τον «Καπετάνιο», που επίσης μας κατάλαβε τόσο καλά, που εξασφάλισε τον Μεγαλόσταυρο ξέροντας ότι έχει… τελειώσει. Τέτοιο «δούλεμα» χώρας δεν υπήρξε μετά τις «χάντρες στους ιθαγενείς».
 
Ο ευτελισμός της Ελλάδας δεν έχει όρια:  
 
Ο πρωθυπουργός καλεί τον Ελληνα Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μαξίμου για να τον συγχαρεί, γιατί;; Ο ίδιος πριν από λίγους μήνες απαγόρευσε την απονομή της ελληνική ιθαγένειας στα δύο αδελφάκια του που ακόμη είναι μικρά για να παίξουν στο ΝΒΑ.
 
Ο πρωθυπουργός ευτελίζει το αξίωμα και το κατεβάζει στο επίπεδο του κομματάρχη διασκεδαστή αλλά και πολιτικής καμόρα. Τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης βγήκαν τρία «συμβόλαια» από κομματικούς εκτελεστές κατά του μοναδικού πολιτικού εταίρου που απέμεινε. Σκοπός, ο ευτελισμός του πάλαι ποτέ αντιπάλου για να «πουλήσει τσαμπουκά» στις κομματικές ορδές.
 
Την ίδια στιγμή, όσοι απέμειναν να ελπίζουν στην «ανάταξη» της χώρας απελπίζονται. Τι απέμεινε, αλήθεια;; Ποιος Ελληνας ή ξένος θα ασχοληθεί πια με την Ελλάδα σοβαρά όταν ο Πολιτισμός γίνεται τσιφλίκι του «κόκκινου Πάνου» και ενός κυρίου που μπήκε στην «αυλή» απόφοιτος λυκείου και αποφοίτησε με διδακτορικό.
 
Μια χώρα με υπουργείο Πολιτισμού, είπε ο Μάνος Χατζιδάκις, δεν έχει Πολιτισμό. 
 
Μια χώρα που ανέχεται να την κοροϊδεύει ο συνταξιούχος κ. Γουέι, που ασχολείται με τον κ. Πολύδωρα και αγωνιά για τον αν η Lady Gianna πάει για δήμαρχος ή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αξίζει να την κυβερνήσει ένα κόμμα ο αρχηγός του οποίου θεωρεί τον… Σλαβόι Ζίζεκ μεγάλο φιλόσοφο, οραματιστή μιας νέας κοινωνίας.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ