Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΛιου: Η Ελλάδα δουλεύει σκληρά για την ανάκαμψη

Λιου: Η Ελλάδα δουλεύει σκληρά για την ανάκαμψη

- Advertisement -

 Τις «δύσκολες αποφάσεις» που έλαβε η Αθήνα για την υπέρβαση της κρίσης αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Λιου παραδέχθηκε ότι η πορεία της χώρας μας «εξακολουθεί να έχει προκλήσεις», αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις θα βάλουν τα θεμέλια για διαρκή ανάπτυξη.

«Ξέρουμε ότι δουλεύετε σκληρά για να βάλετε την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές. Πάνω από όλα για όσα η Ελλάδα έχει καταφέρει, και ξέρω ότι δεν θέλετε να αφήσετε αυτό το σημαντικό έργο ημιτελές», ανέφερε.

- Advertisement -

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, κάτι που όπως είπε, είναι κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία. «Η σύμπλευση με την Ευρώπη εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της ατζέντας μου καθώς η απασχόληση και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη. Επιπλέον, η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία. Όπως ξέρετε, ήμουν στη Μόσχα, όπου οι υπουργοί Οικονομικών και οι Υπουργοί Εργασίας επιβεβαίωσαν από κοινού την δέσμευσή τους να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και να βελτιώσουν τις προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας, παράγοντα κλειδί για τη μελλοντική πορεία» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για το ότι υποδέχτηκε τον αμερικανό υπουργό στην Αθήνα, «τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία, κάτω από την Ακρόπολη που συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο και την τυραννία για να πετύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους».

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ υπήρξαν πάντα «στενοί φίλοι», γεγονός που -όπως είπε- αποτυπώνεται και από την παρουσία της ισχυρής ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επικείμενη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο «θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με τους αμερικανούς συμμάχους μας».

Αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός γευματίζει με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

- Advertisement -

σχετικά άρθρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ