Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΤην απελευθέρωση Μόρσι ζητά ο Μπαν-Κι-Μουν

Την απελευθέρωση Μόρσι ζητά ο Μπαν-Κι-Μουν

- Advertisement -

Την απελευθέρωση της ισλαμιστή έκπτωτου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και των άλλων φυλακισμένων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ζήτησε από τον αιγυπτιακό στρατό, Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ενώ στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

«Ο Μπαν Κι –μουν παρακολουθεί στενά και με αυξανόμενη ανησυχία τα γεγονότα στην Αίγυπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ. «Για άλλη μια φορά, ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των Αιγυπτίων να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί τις μεταβατικές αρχές να διασφαλίσουν το νόμο και την τάξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα όλους τους Αιγυπτίους» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ «επαναλαμβάνει την έκκλησή του για μια ουσιαστική εθνική διαδικασία διαλόγου και συμφιλίωσης, που δεν αποκλείει κανέναν. Στόχος της πρέπει να είναι η χάραξη ενός οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου της χώρας από τους πολίτες, τη συνταγματική τάξη και τη δημοκρατική διακυβέρνηση».

- Advertisement -

Ο Μοχάμεντ Μόρσι κρατείται μαζί με μερικούς από τους συνεργάτες του σε άγνωστη τοποθεσία, μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία, με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου.

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ