Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΠροκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

του Παναγιώτη Στάθη

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με ανάρτηση στο Facebook του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη, η οποία προκάλεσε "πόλεμο" ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρήγγειλε το πρωί του Σαββάτου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου.

Η έρευνα διατάχθηκε στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά και πρακτικά ανακοινώθηκε από σειρά ΜΜΕ (αρχής γενομένης από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανυπόγραφο τηλεγράφημα με αποτέλεσμα να αναπαραχθεί στο διαδίκτυο) από το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν τις 21:00 , χωρίς μέχρι τότε η κ. Φάκου να έχει δώσει τέτοια εντολή.

- Advertisement -

Η επίμαχη δήλωση αφορά καταχώρηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη σε προσωπική του σελίδα σε site κοινωνικής δικτύωσης, όπου φέρεται να γράφει: «…Και μη ξεχνάτε…αυτόν τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…».

 Η έρευνα θα διενεργηθεί από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία θα πάρει μαρτυρικές καταθέσεις και τα συλλέξει στοιχεία και στη συνέχεια η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Η ανάρτηση προκάλεσε ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ να καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει το στέλεχος του κόμματός του και υποψήφιο βουλευτή του, Ανδρέα Καραγιάννη, για την ανάρτησή του στο Facebook.

Το κυβερνών κόμμα, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση τον Σεπτέμβριο για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση και προς τούτο αναφέρει την "τοποθέτηση" του Ανδρέα Καραγιάννη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «είναι προφανές ότι η γαλάζια μονταζιέρα ρετάρει, όπως και η κυβέρνηση, γι΄ αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου» 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

- Advertisement -

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ανάρτηση στο FB

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση στο facebook

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ