Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΣαμαράς: Προπύργιο ασφάλειας και σταθερότητας η Ελλάδα

Σαμαράς: Προπύργιο ασφάλειας και σταθερότητας η Ελλάδα

- Advertisement -

«Προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας» σε μία περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ερωτηθείς πώς πήγε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός έθεσε τη σημερινή θέση της χώρας σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από έναν χρόνο.

Όπως είπε, τότε υπήρχε «η αίσθηση σταθερότητας γύρω από την Ελλάδα, στον περίγυρό μας, ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για ολόκληρη της Ευρώπη».

- Advertisement -

Σήμερα όμως, πρόσθεσε, «το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες», συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα είναι «προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μία περιοχή η οποία κυριολεκτικά φλέγεται».
Όσον αφορά την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να κάνει μια μακρά συζήτηση με τον Μπαράκ Ομπάμα επί του θέματος.

Αργότερα, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας προς τα έξω, προσθέτοντας όμως πως «πρέπει να ενισχύσουμε την εσωτερική μας σταθερότητα, ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες και αγώνες του ελληνικού λαού». 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ