Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΔιεθνήΟ Λευκός Οίκος απέρριψε το νέο σχέδιο των ρεπουμπλικάνων

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το νέο σχέδιο των ρεπουμπλικάνων

- Advertisement -

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε σήμερα το νέο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων για αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, παρομοιάζοντάς το με αξίωση για την καταβολή «λύτρων» και χαρακτηρίζοντάς το απόπειρα ικανοποίησης των συντηρητικών του Tea Party. 

"Ο πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα) έχει πει και επαναλάβει ότι τα μέλη του Κογκρέσου δεν πρέπει να αξιώνουν λύτρα για να εκπληρώνουν τις βασικές τους ευθύνες, που είναι η ψήφιση ενός προϋπολογισμού και η εξόφληση των χρεών του έθνους", σημείωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας Έιμι Μπρόντεϊτζ.

"Δυστυχώς, αυτό είναι που κάνει η τελευταία αυτή πρόταση των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής σε μια κομματική απόπειρα που αποσκοπεί στην ικανοποίηση μιας μικρής ομάδας Ρεπουμπλικάνων του Tea Party, η οποία επέβαλε και εν πρώτοις το κλείσιμο μέρους των υπηρεσιών της κυβέρνησης", πρόσθεσε η ίδια.

- Advertisement -

Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία καταβάλλουν μια προσπάθεια με καλή πίστη για τον τερματισμό του δημοσιονομικού αδιεξόδου και "έχει έρθει η ώρα να κάνει το ίδιο και η Βουλή των Αντιπροσώπων", κατέληξε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Καθώς εξαντλείται ο χρόνος έως την Πέμπτη για την αποτροπή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, πρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο σε αυτό που επεξεργάζεται η Γερουσία.

Λίγο αργότερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί απόψε στο Οβάλ Γραφείο, στις 22:15 ώρα Ελλάδος, με την ηγέτη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και άλλα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό.    

enet.gr 

Διαβάστε τα αμερικανικά ΜΜΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ