Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΣτο δρόμο της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης...

Στο δρόμο της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης…

- Advertisement -

Του Κώστα Στούπα.

Για την κάλυψη της τρύπας του ΕΟΠΥΥ η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει τον νιοστό φόρο στα τσιγάρα. Για την τρύπα στον ΟΑΕΕ  σχεδιάζει να βάλει την νιοστή εισφορά στα κέρδη ή έστω τον τζίρο των επιχειρήσεων αν οι «άθλιες» δεν εμφανίσουν κέρδη. 

Μια καλή ιδέα που ίσως δεν την έχετε σκεφτεί ακόμη κ. Στουρνάρα είναι να φορολογήσετε μελλοντικές επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη συσταθεί, αλλά κάποιος έχει την πρόθεση να το κάνει καθώς απαιτείται να διαθέτει και μερικές χιλιάδες ευρώ στην άκρη…

- Advertisement -

Βέβαια με την υπερφορολόγηση ακινήτων και κινητών αξίων αυτό που βρίσκεται στο στόχαστρο είναι οι καταθέσεις, άρα φορολογούνται και οι μελλοντικές επιχειρήσεις πριν τη γέννησή τους. Μένει να φορολογηθεί και η σκέψη της πιθανότητας δημιουργίας επιχείρησης καθώς θα έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι πιθανοί πόροι…

Οι φόροι όπως και τα αλόγιστα χρέη αποτελούν τον ασφαλέστερο δρόμο για την υποδούλωση και εξαθλίωση των ανθρώπων. Ενώ τα χρέη αποτελούν προσωπική επιλογή του καθενός (όποιος θέλει μπορεί να μην δανειστεί) οι φόροι επιβάλλονται από το κράτος.

Οι μεγάλοι φόροι δημιουργούν κίνητρα για φοροδιαφυγή και η μεγάλη φοροδιαφυγή οδηγεί το κράτος να λαμβάνει μέτρα  για την πάταξή της. Παρακολουθεί τραπεζικούς λογαριασμούς, παρακολουθεί  τα έσοδα και τα έξοδα του καθενός, καταγράφει και παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία αναλυτικά. Έτσι το κράτος μετατρέπεται σε δυνάστη και Μεγάλο Αδερφό που παρακολουθεί τη ζωή καθενός.

Ο δρόμος για τη δουλεία έχει ξεκινήσει… Η ολοκλήρωση της υποδούλωσης των ανθρώπων συντελείται με την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. Τα δικαιώματα  της ελεύθερης επιλογής και ελεύθερης έκφρασης που προβλέπονται από το Σύνταγμα αποτελούν κενό γράμμα χωρίς τη δυνατότητα του ατόμου στην οικονομική ανεξαρτησία. Οικονομική ανεξαρτησία χωρίς ιδιοκτησία είναι επίσης κενό γράμμα…

Η γραφειοκρατία που λειτουργεί το κράτος αστικό ή λαϊκό αποκτά εξουσία στη μοίρα των ανθρώπων, έστω και όταν μοιράζει κρεβάτια σε νοσοκομεία, θέσεις εργασίας, συντάξεις ή τρόφιμα στις ουρές…

Το κράτος και η κρατική γραφειοκρατία δεν προσφέρει τίποτα δωρεάν. Κάθε παροχή που γίνεται μέσω της αναδιανομής εισοδημάτων αποτελεί και μια εκχώρηση της προσωπικής ανεξαρτησίας στην κρατική γραφειοκρατία, η οποία επελαύνει με όπλο της τη δαιδαλώδη και αντιφατική νομοθεσία που της δίνει την εξουσία να ερμηνεύει, να τιμωρεί και βεβαίως να επωφελείται.

- Advertisement -

Οι φόροι οδηγούν στην ολοκληρωτική υποδούλωση και όπως είναι φυσικό μέσω της δήμευσης των περιουσιών στην εξαθλίωση.  Όλοι γνωρίζουν το βαθμό εξαθλίωσης και καταναγκασμού που βίωσαν οι κάτοικοι (όχι πολίτες) των σοβιετικών καθεστώτων. Όπου δεν υπάρχει ιδιοκτησία και αγορά επικρατεί ολοκληρωτισμός και οικονομική εξαθλίωση. Τυχαίο;

Τα καθεστώτα μεγαλώνουν ξοδεύοντας για την κρατική γραφειοκρατία μέχρι που τα έσοδα δεν επαρκούν να συντηρήσουν τα μεγέθη. Αντί να συρρικνωθούν και να επιδοθούν στη δημιουργική καταστροφή, αυξάνουν τους φόρους να συντηρήσουν τις παλιές δομές. Στην ουσία επιταχύνουν και εκτραχύνουν την πτώση.

Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες επαναστάσεις έχουν σαν αιτία την καταστροφική φορολογία…

Φόροι και ελληνική επανάσταση…

«Οι επιβληθέντες φόροι ήσαν αναρίθμητοι, αλλά καί άνισοι. Εκτός της δέκατης, του εγγείου και της διακατοχής των ιδιοκτησιών, έκαστη οικογένεια κατέβαλε χωριστά φόρον καπνού (εστίας), δασμόν γάμου, δούλου και δούλης καταλυμάτων, επαρχιακών εξόδων καφτανίων, καρφοπετάλλων και άλλων εκτάκτων. Ενώ δε ούτο βαρείς καθ΄ εαυτούς ήσαν οί επιβληθέντες φόροι, έτι βαρυτέρους και αφορήτους καθίστα ο τρόπος της εισπράξεως και η δυναστεία των αποσταλλομένων πρός τούτο υπαλλήλωνη εκμισθωτών. Φόρος ωσαύτως ετίθετο απί των ραγιάδων (υπόδουλος-τουρκ.raya) εκείνων οίτινες έτρεφον μακράν κόμην». Από το τελευταίο αυτό, έμεινε παροιμιώδης η φράση: «πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του» Αυτά γράφει ο ιστορικός Χριστόφορος Άγγελος για τους φόρους στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα όπου αυτοί που δεν είχαν να πληρώσουν έβγαιναν στα βουνά και γίνονταν κλέφτες… Ήτοι, φοροφυγάδες και έστω φοροφειλέτες με αδυναμία ή απουσία βούλησης  πληρωμής.

Η αμερικάνικη επανάσταση

Η δυσφορία για τα φορολογικά μέτρα αρχικά αλλά κυρίως για τον φόρο του τσαγιού που διατηρήθηκε για λόγους γοήτρου έπειτα τις πρώτες αντιδράσεις των αποίκων, οδήγησε τους Αμερικανούς όχι μόνο να σταματήσουν να αγοράζουν τσάι, αλλά να καταστρέψουν και μεγάλα φορτία τσαγιού, πετώντας τα στην θάλασσα, στο λιμάνι της Βοστώνης στις 16 Δεκεμβρίου 1773. Ηταν η αρχή της αμερικάνικης επανάστασης…

Η γαλλική επανάσταση…

Στις 5 Μαϊου 1789 κατά τη σύγκληση των Γενικών Τάξεων οι αντιπρόσωποι της Τρίτης Τάξης που περίμεναν μεταρρυθμίσεις διαπίστωσαν πως ο στόχος ήταν η επιβολή νέων φόρων, αντέδρασαν και αυτοανακυρήχθηκαν σε Εθνική Συνέλευση. Ο Λουδοβίκος δεν την αναγνώρισε και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε…

Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα γενικότερα παίζουν με τη φωτιά γιατί δίνουν σημασία μόνο σε ένα μέρος του πληθυσμού που παρασιτεί μέσω πελατειακών σχέσεων ως κρατική γραφειοκρατία σε βάρος της κοινωνίας που υποφέρει.

 
 

Πηγή:www.capital.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ