Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΧτίζοντας στα αποκαΐδια

Χτίζοντας στα αποκαΐδια

- Advertisement -

 Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου. 

Ο πενταετής σχεδιασμός του Κινήματός μας, για αναδιατύπωση των διατροφικών αναγκών του Λαού μας, πηγαίνει καλά.

Βρισκόμαστε στον δεύτερο με τρίτο χρόνο της προσπάθειάς μας, και ήδη ο προσανατολισμός των Ελλήνων πολιτών προς τα δίκκοκα δημητριακά,  και το υψηλής θρεπτικής αξίας και ποιότητας ψωμί που από αυτά παράγεται, δυναμώνει με διαστάσεις γεωμετρικής προόδου.

- Advertisement -

Φυσικά το «χτύπημα» της αισχροκέρδειας των μαυραγορίτικου τύπου κυκλωμάτων, που διέθεταν τους αρχαίους αυτούς σπόρους (μέχρι πέρσι που μπήκαμε δυναμικά στην υπόθεση αυτή), σε εξωφρενικές τιμές (έως και 12 ευρώ το κιλό), έφερε αναταράξεις και «γαυγίσματα» διαφόρων τύπων.

Ο Λαός όμως, διστακτικός στην αρχή, δεν τσίμπησε στη συνέχεια στη συκοφαντική εκστρατεία. Κατάλαβε πως «το μάρμαρο» για το οποίο ούρλιαζαν οι μαυραγορίτες, ήταν η τιμή των σπόρων. Έτσι, η διαδικασία της προαγοράς που επιλέξαμε, (τιμή κόστους, μεταφορά, ΦΠΑ) υπερίσχυσε και η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργητών (επαγγελματιών και ερασιτεχνών) εμπιστεύτηκε τα Κινήματά μας.

Έτσι αυτήν την στιγμή έχουμε:

– Το στήσιμο της υποδομής για την επεξεργασία των αρχαίων δημητριακών, έτσι ώστε να φθάσουν ως άλευρα, πάλι με την ίδια λογική της δίκαιας πρακτικής, στους φούρνους της χώρας.

 Έξη τύπων αρχαίοι σπόροι, να «κοιμούνται» αυτήν την στιγμή στην ελληνική γη (σε χιλιάδες πια στρέμματα), για να μας δώσουν τον πολύτιμο καρπό τους, την επόμενη χρονιά. Έξη από τους κορυφαίους διεθνώς, πιστοποιημένους ως «βιολογικούς» σπόρους:

1. Δύο ποικιλίες δίκκοκων δημητριακών Σπέλτ/Ζειάς, προτεινόμενους από το εγκυρότερο διεθνώς ινστιτούτο, αυτό του Χίλντεργκαρντ, (αυτό της κεντρικής Γερμανίας Φρανκενκορν και αυτό της Ελβετίας Όμπερκούλμερ Ρότκορν).

- Advertisement -

2. Μία ποικιλία μονόκκοκου δημητριακού Άϊνκορν, πιστοποιημένου ως βιολογικού.

3. Δύο ποικιλίες δίκκοκου δημητριακού (σκληρού) Έμμερ, πιστοποιημένων επίσης ως βιολογικών.

4. Μία ποικιλία του τετραπλοειδούς δημητριακού Χοραζάν (οι αμερικανοί το λένε Καμούτ, οι Άραβες, δόντι της καμήλας), από τη Μεσοποταμία.

5. Μια ποικιλία αρωματικού Σπελτοειδούς από τη Μεσοποταμία, την οποία οι Άραβες ονομάζουν Σαρμπαλάν.

6. Τέλος, μία ποικιλία κόκκινου σταριού από τη Μεσοποταμία, από την οποία γίνεται το περίφημο διεθνώς, κόκκινο ψωμί.

Όλες αυτές οι ποικιλίες, οι καλύτερες διεθνώς, μαζί με τις ελληνικές παλιές ποικιλίες της δεκαετίας του ’60, όπως το Μαυραγάνι, το Ασπροσίταρο κλπ, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κινήματός μας, θα αντικαταστήσουν τα άθλια γλουτενούχα/δηλητηριώδη (τύπου Καζακστάν) εισαγόμενα μαλακά στάρια. Παράλληλα, θα ισορροπήσουν το επικίνδυνα διαμορφωμένο για τον τόπο, ισοζύγιο σκληρών-μαλακών σταριών, ενώ θα αποτελέσουν μεγάλο εξαγωγικό κίνητρο για τους καλλιεργητές μας.

Αυτό το χτίσιμο πάνω στα αποκαΐδια της Πατρίδας μας φίλοι μου, είναι για μας στόχος ιερός, στόχος μη διαπραγματεύσιμος. Κι ας αλυχτούν τα αριστεροδέξια κομματόσκυλα, κι’ ας χτυπιούνται οι εξουσιαστές όλων των τύπων, κι ας διαμαρτύρονται οι μαυραγορίτες.

Όχι μόνο γιατί έτσι απαντάμε στη Νέα Τάξη και στους τοκογλύφους, αλλά γιατί αποδεικνύουμε πως μπορούμε να αναγεννιόμαστε, μέσα από τις στάχτες μας. Γιατί η απάντηση στην πολλαπλή κρίση είναι εκεί, στο επαναχτίσιμο δηλαδή του κοινωνικού μας ιστού, και όχι στους μεσσίες/σωτήρες, του γνωστού ραγιάδικου τύπου: Εγώ ο καινούργιος μπέης θα σας σώσω.

Στην εφαρμογή δηλαδή στην καθημερινή μας πρακτική, της θεμελιώδους αρχής της Άμεσης Δημοκρατίας, που με συνέπεια και πάθος υποστηρίζει το Κίνημά μας:

Ναι. Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα. Θα πάρω την υπόθεσή μου στα χέρια μου, κι εγώ ο Λαός, θα γίνω Νομοθέτης, θα γίνω Δικαστής, θα γίνω υπεύθυνος για την ασφάλεια της γειτονιάς και της Πατρίδας μου.

Πατριωτικό Μέτωπο

Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ