Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΜαθητής αιματοκύλησε σχολείο της Μόσχας

Μαθητής αιματοκύλησε σχολείο της Μόσχας

- Advertisement -

Tον τρόμο σε σχολείο της Μόσχας σκόρπισε ένας μαθητής, σε ακόμα ένα αιματηρό περιστατικό που προκαλεί ανησυχία στη Ρωσία εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

 Ο μαθητής, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήθελε να εκδικηθεί τον καθηγητή Γεωγραφίας του σχολείου 263, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, εισέβαλε στο κτίριο, σκότωσε τον καθηγητή και έναν αστυνομικό και κράτησε 20 συμμαθητές του ομήρους.

Παρόλο που τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και στα σχολεία μετά τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βόλγκογκραντ και εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο δράστης, ονόματι Σεργκέι Γκορντέεβ, κρατώντας τουφέκι και καραμπίνα απείλησε τον φύλακα και τον τραυμάτισε πυροβολώντας τον, εκείνος όμως κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τον συναγερμό. Στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα της βιολογίας, όπου βρίσκονταν περίπου είκοσι 15χρονοι μαθητές και ένας καθηγητής, τους οποίους συνέλαβε ομήρους και, τη στιγμή που κατέφθαναν οι δυνάμεις ασφαλείας, σκότωσε τον καθηγητή Γεωγραφίας και έναν αστυνομικό και τραυμάτισε ακόμα έναν άνδρα της αστυνομίας. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, στις διαπραγματεύσεις με τον δράστη και, τελικά, στον αφοπλισμό και τη σύλληψή του από την αστυνομία βοήθησε και ο πατέρας του, στο όνομα του οποίου ήταν καταχωρισμένα τα δύο όπλα.

Τα κίνητρα
Εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής έρευνας δήλωσε ότι ο δράστης είναι «εξαιρετικός μαθητής» και ότι ήταν «ψυχολογικά φορτισμένος», ενώ πρόσθεσε ότι τα κίνητρά του θα αποσαφηνιστούν στη διάρκεια της έρευνας, πάντως το χθεσινό περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

- Advertisement -

Στα τέλη του περασμένου έτους δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή του Βόλγκογκραντ στοίχισαν τη ζωή σε 34 άτομα και τραυμάτισαν ακόμη 70. Στις 29 Δεκεμβρίου στόχος των τρομοκρατών έγινε ο σιδηροδρομικός σταθμός και την επομένη ανατινάχθηκε τρόλεϊ, ενώ πριν από μερικές ημέρες οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ταυτοποιήσει τους βομβιστές αυτοκτονίας και ότι έχουν συλλάβει δύο άτομα ως συνεργούς.

ethnos.gr

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ