Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΡεπορτάζΟλο το σχέδιο για το "τρίτο πακέτο" στην Ελλάδα

Ολο το σχέδιο για το “τρίτο πακέτο” στην Ελλάδα

- Advertisement -

Οικονομικό πακέτο 13-15 δισ. – Επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων στα 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων προηγούμενης βοήθειας κατά 0,5% – Μάιο με Ιούνιο οι τελικές αποφάσεις

 

Το δημοσίευμα, που επικαλείται ως πηγές αξιωματούχους της ευρωζώνης, προσδιορίζει το ύψος του νέου "πακέτου" ανάμεσα στα 13 με 15 δισ. ευρώ και αποκαλύπτει ότι το σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους προβλέπει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων κατά 0,5%.

- Advertisement -

Οπως αναφέρει το Bloomberg, η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης για 50 χρόνια και τη μείωση του επιτοκίου μέρους των δανείων που έχουν ήδη δοθεί κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους με γνώση των συζητήσεων.

Κατά τις ίδιες πηγές, το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από την ηγεσία της ευρωζώνης μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο , θα περιλαμβάνει και νέο πακέτο οικονομικής στήριξης μεταξύ 13 δισ. ευρώ και 15 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το χρέος, το οποίο είναι αυτό που έχουμε κάνει και πριν, μέσω της προσφοράς χαμηλότερων επιτοκίων ή την παράταση της διάρκειας των δανείων} όπως δήλωσε χθες ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισλεμπλουμ.

 

Σύμφωνα με τους όρους ελάφρυνσης , όλες οι αποπληρωμές δανείων διάσωσης θα παραταθούν από τα περίπου 30 χρόνια και τα επιτόκια θα μειωθούν κατά 50 μονάδες βάσης στα κεφάλαια του δανείου των 80 δισ. ευρώ του 2010, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, σημειώνοντας ότι οι ​​συνομιλίες είναι ακόμη σε προκαταρκτικά στάδια .

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ