Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΔιαμαρτυρία ΕΕΑ για την κατάργηση φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων ζωής

Διαμαρτυρία ΕΕΑ για την κατάργηση φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων ζωής

- Advertisement -

Μεγάλη αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά προκαλεί η εφαρμογή του Ν.4110/2013 σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές. Μεταξύ αυτών, καταργείται και η έκπτωση δαπανών που είχαν οι φορολογούμενοι για τα ασφάλιστρα ζωής, ίση με ποσοστό 10%.

Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μια σανίδα σωτηρίας για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Η φοροαπαλλαγή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής ήταν ένα κίνητρο για κάθε φορολογούμενο να συνάψει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, “κινώντας” παράλληλα την ασφαλιστική αγορά.

Θεωρούμε ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης φοροαπαλλαγής θα επιφέρει σημαντική συρρίκνωση στον ασφαλιστικό κλάδο, στερώντας ταυτόχρονα από τους δοκιμαζόμενους πολίτες μια διέξοδο απέναντι στο ανύπαρκτο πλέον κοινωνικό κράτος.

- Advertisement -

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να επανέλθουν τα φορολογικά κίνητρα των ασφαλιστηρίων ζωής, που καλύπτουν επάξια ένα μεγάλο κενό στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας μας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ