Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςH άλλη πλευρά των όσων είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο AJC στις...

H άλλη πλευρά των όσων είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο AJC στις Βρυξέλλες

- Advertisement -

Του Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Εϊναι ευνόητο τα κάθε λογής αφεντικά να επιλέγουν να βάζουν υπάκουους εγκάθετους σε θέσεις – κλειδιά στις κοινωνίες για να υποστηρίζουν τις θέσεις και τα συμφέροντά τους. 

Για το λόγο αυτό, στην Ελληνική Βουλή υπάρχει ότι “καλύτερο” και “επίλεκτο” υπάρχει στην Ελλάδα. 

- Advertisement -

Απο τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει κανένας ούτε οι βουλευτές ούτε οι υπουργοί ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τα τελευταία χρόνια ανέβαιναν στην επικαιρότητα θέματα όπως ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, επιβαρύνοντας και επισκιάζοντας άλλα θέματα που κατά καιρούς ερχόντουσαν στην επικαιρότητα, όπως το αέναο και μη βιώσιμο χρέος, η ανεργία και η οικονομική “ύφεση”.

 Η θέση μου είναι ότι αυστηροί νόμοι πρέπει να υπάρχουν για εγκληματικές πράξεις ανεξαρτήτως του λόγου που τις προκάλεσαν. Θεωρώ ότι αντιρατσιστικοί νόμοι διαφημίζουν τον ρατσισμό και διαχωρίζουν τους πολίτες μιας χώρας. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει για να μη εστιάζεται η προσοχή των πολιτών στα οικονομικά και την ανάπτυξη, που είναι τα σοβαρότερα. 

Οι αντιδράσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, οι εμφανίσεις τους παρακράτους – σαφώς υποκινούμενες απο μυστικές υπηρεσίες – συνεισφέρουν προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν είναι μόνο οι διάφορες ΜΚΟ και τα πάσης φύσης εξηρτημένα απο το κράτος και άλλες οργανώσεις ιδρύματα…

Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού στο ημερολόγιο όλων των κρατών του κόσμου, με αναφορές σε παραδείγματα ρατσισμού όπως και στα αποτρόπαια εγκλήματα και τις διεθνώς αναγνωρισμένες γενοκτονίες. 

Θεωρώ λάθος όμως την απαγόρευση της συζήτησης και της ελευθερίας έκφρασης γενικότερα (επιστημονικής ή όχι) για οποιοδήποτε έγκλημα και γενοκτονία που αφορά το ρατσισμό (δημόσια ή όχι). Με το τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται οι λόγοι που τον αναπτύσσουν και θα γίνονται συλλογικές και δημοκρατικές κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

- Advertisement -

Η ύβρις και το ψεύδος είναι τρόποι έκφρασης, που όταν επαφίονται να εφησυχάσουν τα ίχνη τους και η επίδραση τους εξαφανίζονται ενώ όταν συμπιέζονται με νόμους και αλλαγές ιστορικών βιβλίων δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, που μεταφέρονται με την παράδοση (όχι δηλαδή με το γραπτό λόγο) στη κουλτούρα των επόμενων γενεών ενός λαού, που αρχικά μπορεί και να μην είχε αρνητική θέση για το θέμα όπως ο Ελληνικός.

Οι συνεχείς ενέσεις μεταναστών επιβαρύνουν την κατάσταση και τον ρατσισμό και αποτελούν ένα ισχυρό και εύχρηστο όπλο στο χέρι του καθενός που επιβουλεύεται τη διάλυση της Ελλάδας.

Η ποιότητα ζωής είναι ο παράγοντας που μπορεί να αλλάζει τα πάντα.

Δυστυχώς, τις δεκαετίες που πέρασαν η ποιότητα ζωής στηρίχτηκε σε τεράστια κρατικά δάνεια, σε επενδύσεις-φαντάσματα, σε φούσκες και όχι σε πραγματική ανάπτυξη. Αυτό πληρώνει τώρα ο Ελληνικός λαός.

Τους κλέφτες που τον κυβέρνησαν πληρώνει και τα λαμόγια που επωφελήθηκαν από όλες τις πλευρές. όποια και να ήταν αυτά.

Για το κέρδος δεν υπάρχει θρησκεία και πατρίδα.

Πρόκληση Σαμαρά απέναντι στη Πραγματικότητα και την Αλήθεια

Κανένα μορφωμένο Έλληνα αλλά και κανένα σοβαρό πολιτικό δεν θα μπορούσαν να εκφράσουν, όσα είπε ο Σαμαράς στο Εβραϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες (AJC Transatlantic Institute), με θέμα “Το Μέλλον της Ευρώπης”, όπου επανέλαβε τη δεδηλωμένη περί αντιρατσισμού και έκανε κακή χρήση της ευκαιρίας να προωθήσει τα Ελληνικά συμφέροντα. Συναντήσεις στις οποίες δεν παράγεται έργο ποτέ δεν μου άρεσαν.

O άνθρωπος – φελός αποδείχτηκε ότι παραμένει εκτός τόπου και χρόνου, ότι συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις ευαισθησίες των Εβραίων στα θέματα ρατσιμού και ότι απλά προσπαθεί να είναι αρεστός σε ισχυρές οικονομικά ομάδες για να παραμείνει στην εξουσία. 

Ευτυχώς, δεν είναι όλοι οι Έλληνες αλλά και πολλοί άλλοι σαν αυτόν στο κόσμο, αλλοιώς δεν θα υπήρχαν νέες ιδέες στις κοινωνίες, στην παγκόσμια οικονομία και στο πολιτισμό. Μάλλον δεν τον έμαθαν στα σχολεία που πήγε ότι η πολιτική μπορεί να χτίζει γέφυρες όταν ο λόγος της είναι δημιουργικός, βασισμένος σε αλήθειες και ωραίες αναμνήσεις.

Ένας πολιτικός δεν μπορεί να λέει τέτοιες αρλούμπες εκπροσωπόντας μια χώρα

  • που γενοκτονεί απο τα μέτρα που της έχουν επιβληθεί,
  • που δανείζεται και μπαίνει σε μνημόνια για να μη φορολογούνται οι εφοπλιστές,
  • που ενισχύει σε ποσοστό 100% επενδύσεις φίλων (που κάνουν τον ταμία του πολιτικού συστήματος),
  • που δεν επιζητεί την άμεση αποπληρωμή χρονίων δανείων μεγαλοπειχειρηματιών (όπως αυτών που έχουν ΜΜΕ),
  • που υποφέρει απο τη άνιση μεταχείριση των πολιτών απέναντι στο νόμο, τους φόρους, τη παιδεία, τη πληροφόρηση και τη τάξη,
  • που υποφέρει απο τη κακή λειτουργία της δημοκρατίας γενικότερα, πράγμα που θέτει σε αμφιβολία τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση Σαμαρά όπως και όσες μνημονιακές προηγούμενα πέρασαν.

Θα περίμενα τα ΕβραΪκά Συμβούλια σε όλο το κόσμο να είναι περισσότερο φειδωλά στο να προσκαλούν τέτοιες “προσωπικότητες” στις συγκεντρώσεις τους, για να μη “δένουν” τα “πιστεύω” τους με πολιτικούς που δρούν ως τύραννοι και δυνάστες λαών. Η πολιτική Σαμαρά είναι ρατσιστική κατά του Ελληνικού λαού.
Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτοί που προσκαλούν απο αφέλεια τέτοιους πολτικούς στις συνεστιάσεις τους, αν επιθυμούν το σωστό να επικρατεί πάντα απέναντι στο λάθος. 

Τα λάθη πρέπει να διωρθώνονται. Μόνοι ηλίθιοι επιμένουν σε κάτι λάθος μέχρι να πεθάνουν. Στην ιστορία με το Δαυίδ και το Γολιάθ, ο Γολιάθ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έξυπνος. Ο Δαυίδ πρέπει να προσέχει να μη γίνει Γολιάθ, γιατί απο τη στιγμή που ο τελευταίος σκοτώθηκε το “ύψος” δεν έχει σημασία…
Στη συνέχεια, θα κάνω σχόλια κομμάτι-κομμάτι σε όσες μπούρδες είπε στο AJCTI o Σαμαράς (την ομιλία τη βρήκα εδώ). Παλιοδουλειά…

Ομιλία Σαμαρά και Σχολιασμός

Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμήσουν ενωμένες και αλληλέγγυες ενάντια στο ρατσισμό, την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό και την ύφεση, δήλωσε ο Σαμαράς,

Σχόλιο: Η πολιτική σταθερότητα ανα περιοχή του κόσμου στηρίζεται στην οικονομική της σταθερότητα, όπως και του περιβάλλοντος της. Οι άλλες παράμετροι στις οποίες αναφέρεται ο Σαμαράς μεγενθύνονται σε καταστάσεις κρίσης και κρίσεις σημαίνει κέρδη.

 Οι δημοκρατίες πλέον δεν ελέγχονται απο τίς κυβερνήσεις αλλά απο τις τράπεζες, που επιθυμούν τις κρίσεις. 

Ο Σαμαράς είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν ζητάει οι τραπεζίτες να ελαττώνουν τα κέρδη τους για να πολεμήσουν το ρατσισμό! Αυτό που έπρεπε να παρουσιάσει ήταν δυνατότητες να υπάρχουν κέρδη χωρίς να δημιουργούνται κρίσεις αλλά και μεθόδους που θα αυξάνουν τα κέρδη μέσα απο ένα κόσμο χωρίς ισχυρές αντιθέσεις αλλά με συζεύξεις πρός νέα προιόντα, που θα είναι περισσότερο ελκυστικά για το κεφάλαιο αλλά και για τον κόσμο. Η Ελλάδα και η ΕΕ θα περιμένει το Σαμαρά να του τα πούν κάποιοι ή θα κάνουν την υπέρβαση της αλλαγής προσώπων με οντολογική επάρκεια και αυξημένα αισθητήρια; Ο χρόνος δρά εις βάρος τους. Θεωρητικά κανείς δεν γνωρίζει, άν και πώς μπορεί να υπάρξει μια κοινωνική έκρηξη.

Δεν είναι εύκολο ο κάθε πρώην πιτσαδόρος να παρουσιάζει τέτοια θέματα, σε ένα κοινό με τόσο ανεπτυγμένες ευαισθησίες. Μια αναφορά του στη μόνη επιχείρηση στην οποία εργάστηκε θα έδινε στο κοινό που απευθυνόταν μια νότα απο το βιογραφικό και τις δυνατότητες του. Κρίμα που δεν το έκανε…

Ο  Σαμαράς τόνισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές δημοκρατίες είναι η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Κοινωνική συνοχή και οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη.

Σχόλιο: Διαφωνώ. Οι σημερινές δημοκρατίες έχουν πρόβλημα στα θέματα αυτά απο τη κακή διακυβέρνηση τους απο άτομα περιορισμένης νοημοσύνης, ηθικής και γνώσεων όπως αυτός. Αυτά είναι τα ξένα σώματα στη Νέα τάξη πραγμάτων και αυτά είναι που δημιουργούν τα προβλήματα στις κοινωνίες και στις δημοκρατίες.
Στις δημοκρατίες τα προβλήματα επιλύονται αν υπάρχει θέληση. Ο Σαμαράς και οι πρίν αυτόν μεγιστοποίησαν τα προβλήματα στα θέματα ελευθερίας, επιβολής της δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής απο λάθος διακυβέρνηση και επέβαλαν λάθος νόμους που δεν αυξάνουν την οικονομική σταθερότητα άρα τα σταθερά κέρδη. Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο μόνο τη βελτίωση των δημοσιονομικών και όταν αυτά περιορίζονται μόνο σε ορισμένα κοινωνικά στρώματα, δεν οδηγούν στην ανάπτυξη αφού οι κάθε είδους διαφορές θα δημιουργούν ανασχετικούς παράγοντες στη λήψη αποφάσεων.

Τα χρόνια που πέρασαν οι δημοκρατικές λειτουργίες στην Ελλάδας συρρικνώθηκαν, οι υποδομές που θα μπορούσαν να στηθούν στήθηκαν λάθος αφού στις θέσεις-κλειδιά ήταν λάθος άνθρωποι και αφού όσοι έκλεψαν παραμένουν εκτός φυλακής. Η ατιμωρησία και η άνιση φορολόγηση συνεχίζεται. Έργα υποδομής δεν έγιναν ποτέ σωστά και ούτε γίνονται.

Μετά απο δύο μνημόνια το κυριότερο δεν έχει αλλάξει στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα. 

Οι ΕΟΖ που κτίζονται στην Ελλάδα σίγουρα θα καλυτερεύσουν τους οικονομικούς δείκτες αλλά δεν θα υπάρχει καμμία βελτίωση στη ποιότητα της ζωής των Ελλήνων πολιτών και αυτό είναι που μετράει.

Στο σημείο αυτό ο Σαμαράς θα έπρεπε να μίλαγε στο AJCTI για την ανάγκη δημιουργίας νέων υγειών και αυτοσυνεπών δομών διοίκησης (χωρίς αυτόν μέσα), να παρουσιάσει δηλαδή ένα μοντέλο σε τοπικό και διεθνές επίπεδο που θα έδειχνε ότι υπάρχουν λύσεις που θα αυξήσουν τη συνοχή των κοινωνιών όχι με νόμους αλλά με μεθοδολογίες. Με μεθοδολογίες.

Δύσκολο και αυτό να γίνει αντιληπτό απο ένα πρώην πιτσαδόρο. Δύσκολο και αυτό να γίνει αντιληπτό απο ένα κοινό που το μόνο που θέλει να ακούει είναι να του μιλούν για αντιρατσισμό. Kάποτε όλες οι καρδιές πρέπει να ηρεμήσουν και δεν θα μπορέσουν να ηρεμήσουν όσο άνθρωποι προσπαθούν να αποκτήσουν κέρδη, κάνοντας εμπόριο τον αθρώπινο πόνο, όπως πολιτικοί τύπου Σαμαρά, Δένδια κλπ.

Κατά την ομιλία του ο Σαμαράς αναφέρθηκε στην παρατεταμένη περίοδο ύφεσης που πέρασε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η οποία όπως είπε χτύπησε με δριμύτητα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, προκάλεσε ανεργία χωρίς προηγούμενο και οδήγησε στη φτώχεια σημαντικό μέρος του πληθυσμού. 

Σχόλιο: Και άλλο ψεματάκι… Απο τότε που γεννήθηκα όλο για λιτότητα, για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά (αγύριστα δάνεια σε φίλους) και για δάνεια ακούω στην Ελλάδα. Για παραγωγή δεν ακούω. 

Η τελευταία παρατεταμένη “ύφεση” υπάρχει για να γίνουν αποδεκτές απο τον Ελληνικό λαό εκείνες οι αλλαγές που δεν έχουν σχέση με τη βελτίωση της ζωής του αλλά με τον βίαιο εξανδραποδισμό του, με τη διάσπαση της Ελληνικής κοινωνίας και την διάλυση της χώρας. Καμμία απόφαση ή ενέργεια δεν έχει γίνει ή αναφέρεται μέσα στη μνημόνια που παράνομα έχουν υπογραφεί, τα οποία να αυξάνουν την παραγωγή και τις εξαγωγές της χώρας.

  • Δεν μπορεί οι εφοπλιστές να μη πληρώνουν φόρους 10 δις ευρώ το χρόνο, παρά μόνο κάτι εισφορές και η χώρα να χρεώνεται δάνεια, παίζοντας παράλληλα και το ρόλο ενός πλυντηρίου της ευρωζώνης.
  • Δεν μπορεί να μη πληρώνουν επι χρόνια οι μιντιάρχες το 20% φόρο στις δαφημίσεις ή να μη αποπληρώνουν τα δάνεια τους στις τράπεζες και ο Σαμαράς να ψάχνει λόγους για τους οποίους δεν γίνεται ανάπτυξη.

Τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανάπτυξη εξάγονται στη Κίνα για φτειαχτούν εκεί τα πλοία των εφοπλιστών. Τα κεφάλαια απο το ΕΣΠΑ κλπ διατίθενται σε μη παραγωγικά έργα, όπως κοινωφελή έργα, επιμόρφωση, δρόμους, επιδοτήσεις ήδη προβληματικών επιχειρήσεων φίλων, δάνεια σε επενδύσεις που δεν πρόκειται να καρποφορήσουν κλπ.
Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, τί χρειάζεται τόσους δρόμους; Για το τουρισμό; Mα και αυτό είναι λάθος. Καμμία οικονομία δεν μπορεί να στηρίζεται σε ένα μόνο προιόν και παράγοντας μόνο γεωργικά ή κτηνοτροφικά προιόντα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πλησιάσει την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας.
Σε αυτό το σημείο ο Σαμαράς έπρεπε καταδείξει πόσο δύσκολο είναι για μια χώρα χωρίς παραγωγή να παραμένει όμηρος μιας Ευρωζώνης που δεν μπορεί με ταχύτητα να ενοποιηθεί. Έπρεπε να μιλήσει για πολιτικές και κοινωικές επενδύσεις, για όρια και ανοχές των μηχανισμών και πολλά άλλα.
Δύσκολο και αυτά να γίνουν αντιληπτά απο ένα πρώην πιτσαδόρο, που εργάστηκε μόνο μια φορά στη ζωή του και μετά παρέμεινε για ένδεκα χρόνια στα άπλυτα.
Ο Σαμαράς τόνισε ότι πριν από δύο μόλις χρόνια, πολλοί προεξοφλούσαν την κατάρρευση της χώρας, με τον εξτρεμισμό να δυναμώνει απότομα και να συντρίβει τη φιλελεύθερη δημοκρατία, αλλά διαψεύστηκαν.
Σχόλιο: Κσνένας δεν διαψεύσθηκε. Τουλάχιστο όχι εγώ.  Η χώρα έχει καταρρεύσει. Ο λαός ζεί τη κατάρρευση.

  • Δεν έχει νόημα να λέει ο Σαμαράς, ότι “δεν θα υπογράψουμε άλλο μνημόνιο” αφού όσα έχει συμφωνήσει πρέπει να πραγματοποιηθούν και αφού τα δάνεια απο τις αγορές είναι ακριβότερα απο αυτά που θα έπαιρνε απο ένα μνημόνιο 3.
  • Από μνημόνιο σε μνημόνιο πάει η Ελλάδα. Το κράτος το προτιμάει αντί να φορολογήσει σωστά όλους. Το νέο μνημόνιο θα έχει άλλο όνομα π.χ. “Συμφωνία Ανάπτυξης”. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα θα την υπογράψει. Όλα παρείτσα είναι.
  • Επι μνημονίων δεν έχει κτισθεί τίποτα παραγωγικό στη χώρα. Ο λαός συνεχίζει να φτωχαίνει και το εμπορικό ισοζύγιο να είναι εις βάρος της χώρας. Σε αυτό προστέθηκε και η συνεισφορά απο τη Κίνα, τα προιόντα της οποίας δεν φορολογούνται κατά των εκτελωνισμό τους στην Ελλάδα.
  • Με ψεύτικα νούμερα και δείκτες που δεν πιστεύει μια κοινωνία δεν μπορεί να χτιστούν παλάτια ούτε η κατάντεια ενός λαού πρέπει να εμφανίζεται σαν επιτυχία.

Η ΧΑ δεν αποτέλεσε κανένα πολιτικό εξτρεμισμό. Ήταν και είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του παλαιού ντόπιου συστήματος εξουσίας, των αρχόντων που δεν πληρώνουν φόρους και παραμένει στα υπόψη για πάν ενδεχόμενο και σαν μέσο πίεσης και συνδιαλλαγής πρός τη Γερμανία.
Η ΧΑ ήταν και είναι μια βαλβίδα εξαέρωσης της λαϊκής αντίδρασης τίποτα παραπάνω. Τό ίδιο όμως είναι και τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία δεν διαθέτουν επιλογές στις οποίες να μπορεί να στηριχθεί ο Ελληνικός λαός. Απλά, καλύπτουν το πολιτικό χάρτη με αρχηγούς που έχουν υπογράψει “συναλλαγματικές” εκ των προτέρων.

Όλοι είναι “πιάσε τον ένα και χτύπα τον άλλο…”

Δεν είναι ωραίο ο Σαμαράς να κάνει το μάγκα σε μια κοινωνία, που πλέον ότι λέει και ότι κάνει γίνεται ορατό από μίλια μακρυά…
"Ο εξτρεμισμός κέρδισε έδαφος προσωρινά, αλλά δεν απέκτησε ποτέ δυναμική. Σήμερα ο εξτρεμισμός κάθε μορφής βλέπει τη δυναμική του να υποχωρεί. Η κοινωνική συνοχή, αν και τραυματίστηκε, άντεξε στις πιέσεις. Η Δημοκρατία, παρά τα πλήγματα που υπέστη από λαϊκιστές κάθε είδους, στάθηκε όρθια", τόνισε ο Σαμαράς.

Σχόλιο:  Ο Σαμαράς δεν μετράει σωστά τα πράγματα. Ο εξτρεμισμός ιστορικά ήταν πάντα ελεγχόμενος απο το οικονομικό σύστημα, σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Σε ένα πολιτικό λόγο που ζητάει λύσεις το ψέμμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Η δυναμική του εξτρεμισμού στην Ελλάδα ήταν πάντα κινούμενη εντός ορίων. Εκτός αυτού, πολλές τέτοιες οργανώσεις έχει αποδειχτεί ότι είχαν σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες ή τουλάχιστον έχει συζητηθεί για αυτές ότι είχαν. Αρκετές απο αυτές καλύφθηκαν απο το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας εν είδει συναλλαγής σε πολλές του αμαρτίες, που δεν έπρεπε να βγούν στην επιφάνεια.
Υπάρχει όμως και ο απρόσωπος εξτρεμισμός, αυτός που υποβόσκει μέσα σε αυτούς τους Έλληνες πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν και που δεν εξέφρασαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο, μπορεί να είναι ανάλογο με αυτό που υπάρχει σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλά δεν έχει κάνει γνωστές τις διαθέσεις του. Αυτό είναι πρόβλημα, ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να καταμετρηθεί με δημοσκοπήσεις παρά μόνο έμμεσα…
Ο Σαμαράς διαθέτει το προνόμια της πολτικής ανεπάρκειας, ταυτίζει την αντίδραση με το λαικισμό και την εξέδρα στην οποία πετάει τη μπάλα η προπαγάνδα του με το σκεπτικισμό κάθε Έλληνα.

Η δημοκρατία με τέτοια άτομα στην εξουσία, που παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία, χάριν κάποιου απροσδιόριστου κέρδους απο το ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ (Tί ευγενές όνομα έχει αυτό το Ταμείο που έγινε  για να καλύψει το μεγαλύτερο ξέπλυμα χρήματος του αιώνα;), φυσικά δεν είναι “όρθια” αλλά “μπρούμητα”.

Συνεχίζοντας, ο Σαμαράς επισήμανε πως σήμερα στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει η ανάκαμψη, η ανοδική τάση της ανεργίας ανακόπηκε και αντιστράφηκε και η ανάπτυξη πλησιάζει. "Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Αλλά τώρα πια κερδίζουμε έδαφος. Είναι ένας αγώνας της Ελπίδας ενάντια στο φόβο. Ένας αγώνας της φιλελεύθερης δημοκρατίας ενάντια στο λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην νέα Ενωμένη Ευρώπη και τα φαντάσματα από το παρελθόν.", δήλωσε ο Σαμαράς.

Σχόλιο:  Στο τέλος της ομιλίας του ο Σαμαράς έπρεπε να πεί και κάτι αστείο για να γελάσει ο κόσμος.
Ισχυρίζεται ότι έχει αρχίσει η ανάκαμψη (υπονοεί μάλλον της Ελληνικής οικονομίας). Δεν φαίνεται να ξέρει απο αριθμητική.

  • Ελαττώθηκαν οι αυτοκτονίες; Ποιοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί τους; Θα πέσουν πολλά δικαστήρια κάποια στιγμή για το θέμα αυτό.
  • Με τη μείωση των φόρων θα γίνει ανάπτυξη;
  • Χωρίς τεχνολογία θα υπάρχει ανάπτυξη;
  • Ξεπουλώντας θα γίνει ανάπτυξη; Aυτό γίνεται μόνο για να εξυπηρετούνται τα δάνεια.
  • Καταγραφόντας σε βάσεις δεδομένων τον ορυκτό πλούτο θα γίνει ανάπτυξη; Aυτό γίνεται για να μη ξεχασθεί κάτι σημαντικό να πωληθεί.

Δεν ξέρει τι του γίνεται και αυτός και το επιτελείο του. Δεν μιλάω υπερβολικά σε αυτό το σημείο αλλά σε πολύ χαμηλούς τόνους. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η τεχνολογία δεν χαρίζεται και δεν μαθαίνεται σε ανακοινώσεις και απο περιοδικά…

Πόσα χρόνια χρειάζεται η χώρα για υποδομές για να γίνει ανάπτυξη; Τουλάχιστο δέκα και εφόσο υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και επιστημονικές δυνατότητες.
 Δεν αρκεί να προανακοινώνει κάτι κάποιος και αυτό να πραγματοποιείται. 

Χρειάζεται σχέδιο και οι επιτροπές που γίνονται τόσα χρόνια ήταν μόνο για τη καρέκλα, που τελικά θα πουληθεί και αυτή για να επιβιώσουν τα όρνια του πολιτικού συστήματος και το ντόπιο οικονομικό κατεστημένο.

Στη θεωρία περί ισότητας, για τον τεμπέλη δεν πρέπει να εργάζεται κανένας πλέον.

Με τί προσόντα θα γίνει ανάπτυξη; Mε υπουργούς και πρωθυπουργούς – πορδές; Με μαριονέττες; Δεν θα τους βγεί.

Αν τελειώσουν όσα πρόκειται να πωληθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τα δάνεια της Ελλάδας θα αυξηθούν και πάλι.

Γιατί δεν είπε στους εν δυνάμει επενδυτές στους οποίους απευθυνόταν, ότι οι επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα στερούνται ασφάλειας και βιωσιμότητας, εξαιτίας της ανικανότητας του όπως και των παιγνιδιών που παίζονται στο μοίρασμα της πίττας απο το ΤΑΙΠΕΔ;

Καμμία επένδυση δεν μπορεί να επιβιώσει σε ασταθές περιβάλλον. Η προσέγγιση της πραγματικότητας είναι η ουσία ενός προβλήματος και όχι η βελτιστοποίηση κάποιων οικονομικών δεικτών, που είναι προιόντα ανθρώπινης λογικής, που περιορίζονται συνήθως σε συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής και έχουν νόημα κάτω απο ορισμένες συνθήκες που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν…

Γιατί δεν είπε, ότι οι Έλληνες φίλοι του κάνουν επενδύσεις με δάνεια απο τις τράπεζες ή απο κέρδη της κάθε χρονιάς απο την εν κατασκευή επένδυση τα οποία χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν το συνολικό και πολύχρονο σχέδιο επένδυσης που έχει εγκριθεί και όχι απο προσωπικά τους χρήματα;

Γιατί δεν τους είπε σε ποιές offshore είναι τα λεφτά των πάσης φύσης επενδυτών που έρχονται στην Ελλάδα; Γιατί δεν τους είπε για το κόλπο με τη δραχμή που ετοιμάζεται υπογείεως, σαν λύση ανάγκης μαζί με το γνωστό πουλέν του συστήματος;

Η χώρα δεν έπρεπε να είχε μπεί στα μνημόνια. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν έχει πειστεί για αυτό. 

Στην αγορά ακούγεται ότι στην Ελλάδα ξεπλύθηκε όλο το μαύρο χρήμα της Ευρωζώνης με τα PSI 1, PSI 2 κοκ. Τα κόκκινα δάνεια φτάνουν τα 77 δις ευρώ! Για ποιά ανάκαμψη τελικά μιλάει; Σίγουρα όχι των Ελλήνων πολιτών.
Μιλώντας για “τα φαντάσματα απο το παρελθόν”, μάλλον περιαυτολόγησε. Σε αυτό το σημείο θα  χαμογέλαγα, αν ήμουν παρών, ιδιαίτερα αν αλοιθώριζε…

Ο Σαμαράς ανέφερε, επίσης, ότι για να νικήσει η δημοκρατία, οι ηγέτες πρέπει να πείσουν τους λαούς τους ότι η Δημοκρατία δεν είναι προνομιακός χώρος για ακρότητες και εξτρεμιστές, ούτε για λαϊκιστές καιροσκόπους, αλλά είναι η εγγύηση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής, καθώς και το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της ευημερίας.
«Οι μεταρρυθμίσεις κρατάνε τη δημοκρατία ζωντανή και την οικονομία λειτουργική. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι συμφορά για το λαό, αλλά σωτηρία για την κοινωνία», ανέφερε ο Σαμαράς.

Σχόλιο: Σε αυτό το σημείο, ο Σαμαράς συνεχίζει να παίζει με τα συναισθήματα των παρισταμένων, αντιμετωπίζοντας τους σαν να είναι ηλίθιοι.
Η επιβίωση κάθε πολιτικού συστήματος είναι θέμα εκβιασμού των πολιτών, είναι θέμα περιθοριοποίησης και εξασθένησης τους, είναι θέμα ποιότητας ζωής και προσωπικών ελευθεριών, είναι θέμα εφαρμογής του συντάγματος που το νομιμοποιεί. 

Το Ελληνικό σύνταγμα επι μνημονιακών κυβερνήσεων έχει γίνει κουρέλι. Ο αληθινός εξτρεμισμός παράγεται όταν υπάρχει συνταγματική απόκλιση. Ο ψεύτικος φυσικά ευνοείται και έχει ρόλο απο το υπάρχον πολιτικό σύστημα, όταν όπως φαίνεται στη Ελλάδα αποτελεί μια άλλη διέξοδο κινδύνου για αυτό ή πρόκειται σε συγκεκριμένη στιγμή να το βοηθήσει στη δημιουργία γεωστρατηγικών εξελίξεων στη περιοχή.

Μεταρρυθμίσεις χωρίς ανάπτυξη δεν έχουν νόημα. ¨Ενα αυτοκίνητο για να τρέξει δεν θέλει μόνο service και καλή μηχανή. Θέλει καλό οδηγό, γρήγορο, γνώστη πολλών πραγμάτων και καλά λάστιχα. Ο Σαμαράς και η παρέα του, όπως και όσοι πέρασαν δεν άφησαν ούτε λάστιχο στη χώρα.

Οι μεταρρυθμίσεις Σαμαρά βυθίζουν τη δημοκρατία. Την εξαφανίζουν. Μειώνουν τα εργατικά δικαιώματα και δημιουργούν συνθήκες Κίνας μέσα στη Ελλάδα. Όλοι θα εργάζονται για το μεροκάμματο, θα τρώνε σκύλους και κεφτέδες με χαρτόνι μέσα αντί για ψωμί…

Με μια διάλυση της χώρας, θα εξαφανιστούν τα χρέη και οι αποδείξεις που υπάρχουν για τους ενόχους.

Ο Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η «μακροχρόνια και διατηρήσιμη ανάπτυξη" αποτελεί "πρόκληση, ανάγκη και απαίτηση για το μέλλον». «Χωρίς αυτήν οι δημοκρατίες και οι οικονομίες της ελεύθερης αγοράς δεν θα κρατήσουν για πολύ", υπογράμμισε ο Σαμαράς , σημειώνοντας ότι " η ανάπτυξη είναι το εύφορο έδαφος πάνω στο οποίο ευδοκιμούν οι δημοκρατίες, ενώ το ακριβώς αντίθετο, αναδεικνύει τους εχθρούς της».

Σχόλιο: Εδώ ζητάει βοήθεια γιατι δεν αντέχει άλλο. Επιτέλους το είπε ευθέως. Χωρίς ανάπτυξη δεν αντέχει άλλο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας…

Τέλος, ο Σαμαράς υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στο ρατσισμό, στην τρομοκρατία και στην παραβίαση της έννομης τάξης. «Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε το ρατσισμό πριν ξεκινήσει. Και οπωσδήποτε πριν χαθεί κάθε έλεγχος. Όλα τα είδη ρατσισμού είναι απαράδεκτα. 

Ο αντισημιτισμός είναι εντελώς απαράδεκτος», ανέφερε ο Σαμαράς, σημειώνοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα ενισχύεται η σχετική νομοθεσία εναντίον του ρατσισμού, με σαφείς αναφορές στις γενοκτονίες και το Ολοκαύτωμα. «Τέτοιες πικρές αναμνήσεις πρέπει να χαραχθούν βαθιά στη συνείδησή μας και οι κοινωνίες να μη ξεχάσουν ποτέ. Δεν είναι απλώς υποχρέωσή μας απέναντι σε εκείνους που χάθηκαν τότε. Είναι επίσης, υποχρέωσή μας απέναντι στη σημερινή και τις μελλοντικές γενεές, να θυμούνται κι εκείνες και να μην επιτρέψουν ποτέ την επανάληψη παρόμοιων φρικαλεοτήτων», ανέφερε ο Σαμαράς.

Σχόλιο: Εδώ εκμεταλλεύτηκε τις ευαισθησίες των Εβραίων για να τους θυμίσει πόσο πολύ τους σκέφτεται. Λέτε να τον πίστεψαν; Τόσες φορές το είπε.
Εγώ δεν θα μπορούσα να πιστέψω κανένα άνθρωπο με το τόσο μικρό βεληνεκές και τέτοια έλλειψη ήθους.

H αλήθεια, η ποιότητα, το ήθος, η ευγένεια, η αντίληψη, η σοφία, η εκπροσώπηση, η …

{youtube}AwGdMkpz9vw{/youtube}

Διερωτώμαι γιατί προσκαλούν τέτοιας “ποιότητας” πολιτικούς στα Εβραϊκά Συμβούλια παγκοσμίως. Για πλάκα;

Πηγή

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ