Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήH σκευωρία εναντίον του Κ. Καραμανλή

H σκευωρία εναντίον του Κ. Καραμανλή

- Advertisement -

Ποιοι και πώς την έστηναν στον πρώην πρωθυπουργό

του Μανόλη Καραγιάννη

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή του Δημοσίου και έγινε αποδεκτή η νομιμότητα των ανταλλαγών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, για τις οποίες είχε κατηγορηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή, έρχεται να δικαιώσει τις όποιες ενέργειες είχαν γίνει τότε, αφού προηγουμένως με άλλη απόφαση είχαν αθωωθεί στενοί συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού, όπως ο Γιάννης Αγγέλου, που κατηγορήθηκαν μόνο και μόνο για να πληγεί ο ίδιος ο Καραμανλής.

- Advertisement -

Η εξέλιξη αυτή της υπόθεσης Βατοπεδίου αποκάλυψε την πολιτική σκευωρία και τις συκοφαντίες σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή, πίσω από την οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα δηλαδή στο οποίο ανήκουν στελέχη που έχουν βαρειές κατηγορίες για την περίοδο που κυβερνούσαν και άλλα για τα οποία υπαρχουν υπόνοιες αλλά και ενδείξεις για παράνομες ενέργειες. Και τα στελέχη αυτά είτε καλύπτονται είτε καθυστερούν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν σε βάρος τους, απλώς και μόνο επειδή το κόμμα αυτό μετέχει στην κυβέρνηση. Άλλωστε και η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βούλτεψη, με πρόσφατες δηλώσεις της αυτό υπενόησε, όταν σε απάντηση για το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και τα αλλοιωθέντα στοιχεία του ελλείμματος, από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η ΝΔ είχε δεσμευθεί για την Επιτροππή αυτή αν κατακτούσε την αυτοδυναμία. Επειδή όμως ο λαός θέλησε κυβερνητικές συνεργασίες –και συνεργάτης της ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ- δεν θα γίνει η Εξεταστική!

Πολλά στελέχη παντως της ΝΔ και κυρίως αυτά του καραμανλικού στρατοπέδου προειδοποιούν να μην επιχειρηθεί κανένας «συμψηφισμός» των αποφάσεων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης για το Βατοπέδι λ.χ. με αυτά που πρέπει να γίνουν και έχουν εμπλεκόμενο το ΠΑΣΟΚ και στελέχη του. Και υπονοούν κυρίως την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για την περίπτωση των υποκλοπών καθώς, πέραν της εμπλοκής ξένων δυνάμεων, μεταβιβάζονταν από στελέχη της ΕΥΠ προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ σε συγκεκριμένα πρόσωπα της Χαριλάου Τρικούπη, υποκλεπτόμενες συνομιλίες το ίδιου του πρωθυπουργού.

Το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα είναι πολύ θερμό, όσον αφορά στις αποκαλύψεις που θα κάνει η Δικαιοσύνη.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ