Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΤο Παρίσι καταδικάζει το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών για τους Χριστιανούς

Το Παρίσι καταδικάζει το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών για τους Χριστιανούς

- Advertisement -

“Ασπαστείτε  το Ισλάμ, πληρώστε έναν ειδικό φόρο για τους μη-μουσουλμάνους, ή αλλιώς θα γευτείτε  το σπαθί.” Αυτό είναι το τελεσίγραφο που έδωσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ στους Χριστιανούς της Μοσούλης. 

Από την στιγμή της ανακοίνωσης, οι Χριστιανοί εγκατέλειψαν την πόλη που είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών από τις 10 Ιουνίου.Συνολικά, 35.000 ήταν οι Χριστιανοί σε αυτή την πόλη πριν από την έναρξη της επίθεσης, σύμφωνα με τον πατριάρχη των Χαλδαίων ο οποίος αναφέρει ότι έφυγαν όλοι ή σχεδόν οι μισοί από αυτούς.

Μετά την καταδίκη από τον Πάπα Φραγκίσκο της δίωξης των Χριστιανών στη Μοσούλη, και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon, μίλησε για ένα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”.

Τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου, η Γαλλία  κατήγγειλε την “απίστευτη απειλή” που αντιμετωπίζουν οι ιρακινές χριστιανικές κοινότητες από τους εξτρεμιστές.

“Η Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα το τελεσίγραφο του Ισλαμικού Κράτους για τους Χριστιανούς της Μοσούλης.Πρόκειται για μια νέα εικόνα της πραγματικής φύσης αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης. “
Την Κυριακή, τα μέλη του ισλαμικού κράτους εισέβαλαν στο αρχαίο μοναστήρι του Mar Behnam, στο βόρειο Ιράκ, μετά την εκκένωση του από τους εκεί μοναχούς

- Advertisement -

Le Monde

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ