Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΕργαλείο για μελλοντικές κρίσεις η ελληνική υπόθεση

Εργαλείο για μελλοντικές κρίσεις η ελληνική υπόθεση

- Advertisement -
υποστηρίζει ο Γάλλος οικονομολόγος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Benoit Coeure.

H Ελλάδα το 2014 κατέλαβε την 36η θέση στη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, από την 147η που βρισκόταν το 2013

"Εργαλείο για τις μελλοντικές κρίσεις" χαρακτήρισε την περίπτωση της Ελλάδας και τα διδάγματα από την κρίση χρέους ο Γάλλος οικονομολόγος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Benoit Coeure.

"Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει προδιαγεγραμμένη πορεία, ότι τα σφάλματα οικονομικής πολιτικής του παρελθόντος μπορούν να διορθωθούν και ότι οι εθνικές μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας", επισήμανε στο άρθρο του.

Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες διευκόλυναν την επιχειρηματική δραστηριότητα, που χάρις σε αυτές η Ελλάδα το 2014 κατέλαβε την 36η θέση στη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, από την 147η που βρισκόταν το 2013.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, ο Benoit Coeure, υπογράμμισε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, όπως για παράδειγμα το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο παρουσίασε βελτίωση από -14,9% του ΑΕΠ το 2008, σε + 0,7% το 2013.
Με συνδυασμό εθνικών και ευρωπαϊκών ενεργειών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και άλλες χώρες που τελούν υπό προγράμματα οικονομικής προσαρμογής, αυτές (οι χώρες) επαναφέρονται σε τροχιά διατηρήσιμης και κοινής ευημερίας, εκτίμησε.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ