Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΑντιπυραυλική ομπρέλλα της Κύπρου

Αντιπυραυλική ομπρέλλα της Κύπρου

- Advertisement -

Η Κύπρος μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού μας των εξωτερικών του  κ.  Κασουλίδη,  συμμετέχει και επίσημα στον πόλεμο ενάντια των τζιχατιστών. Σεβόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης.

Την ίδιαστιγμή όμως πρέπει η κυβέρνηση να λάβει υπόψη ότι αυτόματα η Κύπρος γίνεται και πιθανός στόχος των τζιζατιστών είτε από έξωθεν κτύπημα από αέρος και από μακριά, είτε μέσα από την Κύπρο. Είναι επομένως υποχρεωμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών της Κ/Δ.

Όσον αφοράτην προστασία των πολιτών της από πιθανές εσωτερικές τρομοκρατικές ενέργειες είμαστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση έχει τους τρόπους και τα μέσα να το επιτελέσει. Την δυνατότητα όμως  προστασίας των πολιτών της από τυχών κτυπήματα από αέρος και από μακριά, αυτή την στιγμή δεν την διαθέτει.

- Advertisement -

Όπως  κάθε κράτοςπου σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η Κύπρος  δεν πρέπει να περιμένει από άλλους, όπως  τις αγγλικές βάσεις και την βρετανική αεροπορία, να προστατεύσει τον τόπο  από πιθανά κτυπήματα από αέρος. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει με βάση την πιο πάνω λογική, η ίδια η Κ/Δ να διαθέτει τα δικά της μέσα, για την προστασία των Κυπρίων πολιτών στην χώρα τους. Συμπερασματικά  επιβάλλεται  η  Κ/Δ    να αποκτήσει τη δική της αντιαεροπορική ομπρέλα αποκτώντας ένα σύγχρονο  και μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικό / αντιπυραυλικό σύστημα. Με αυτόν  τον τρόπο θα προστατεύει και τις εξέδρες του φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα αρχίσουν αύριο να εγκαθίστανται,  ή ακόμη και για την προστασία του χερσαίου τερματικού.

Εφόσον τα πιο πάνωείναι μέτρα προστασίας της Κ/Δ  από τυχόν έξωθεν τρομοκρατικές ενέργειες ένεκα της στήριξης που προσφέρουμε στη διεθνή συμμαχία για το καλό και τις παγκόσμιες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, πράγμα που με τις ενέργειες ή την αδράνειά  τους οι ίδιοι σύμμαχοι μας, το 1974, μας στέρησαν, δεν θα φέρουν ένσταση για την προμήθεια τους όπως συνέβει την δεκαετία του 1990 με  τους S300.

Είναι κυριαρχικό δικαίωμακαι καθήκον της Κυπριακής Δημοκρατίας να το πράξει και σήμερα προσφέρεται και η ευκαιρία.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ