Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαBarroso: Ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Barroso: Ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

- Advertisement -

Θα είχαμε ντόμινο αν υπήρχε Grexit, ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στην τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος που η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωζώνη, παρά τις προβλέψεις και τις επιθυμίες ορισμένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο Μπαρόζο φυσικά κάλυψε αυτές τις κυβερνήσεις και δεν τις κατονόμασε.

- Advertisement -

«Η συζήτηση τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, όσο και για τους όρους που θα συμβεί αυτό συνεχίζεται. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έχουμε όλοι καθήκον να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο Μπαρόζο δήλωσε πως όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης η Κομισιόν ήταν το μόνο όργανο της Ε.Ε που εξ αρχής στήριζε την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, καθώς αν η Ελλάδα δεν τα κατάφερνε θα ακολουθούσε ντόμινο.

«Ζήσαμε δραματικές στιγμές, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ακόμα και με τη Γαλλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, εφόσον φυσικά ήταν σύμφωνη και η ίδια η Ελλάδα. Και βλέπουμε πως παρά τις τεράστιες θυσίες, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα» κατέληξε ο Μπαρόζο.

Μπαρόζο: Η Ευρώπη έδειξε αλληλεγγύη στην Ελλάδα

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ