Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΔιαδοχικές συναντήσεις Παπούλια με Σαμαρά και Τσίπρα

Διαδοχικές συναντήσεις Παπούλια με Σαμαρά και Τσίπρα

- Advertisement -

Στη μια ο Πρωθυπουργός, στις τρεις παρα τέταρτο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου και ενώ η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή βέβαια και στο πολιτικοοικονομικό εγχώριο μέτωπο, υπάρχει η εκκρεμότητα της αξιολόγησης της τρόικας και η αναμονή για τη δρομολόγηση του σχεδίου της επόμενης ημέρας.

Ο κ.Παπούλιας στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις τρεις παρά τέταρτο θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέτει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί το χρέος.

πηγή

Του Νίκου Παπαδημητρίου

Έμφαση στις ανοιχτές οικονομικές πληγές της χώρας και πώς αυτές διαπλέκονται με το πολιτικό πρόβλημα που αυτή αντιμετωπίζει, αναμένεται να ρίξει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Δευτέρας. Μια συνάντηση πάντως που έρχεται σε μια ταραγμένη περίοδο, λόγω της έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους αλλά και η διάθεση των 11,5 δισ του ΤΧΣ θα είναι από τα βασικά θέματα, θέματα που είχαν τεθεί και κατά τη συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, από την άποψη αυτή ως εκ τούτου διαπιστώνεται κλιμάκωση των ενεργειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, κατά τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Αλ. Τσίπρας είχε διαμηνύσει ότι «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το μείζον θέμα της απομείωσης του δημόσιου χρέους», κάτι που εκτιμάται πως θα επαναλάβει και στο τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπερ σημαίνει προσφυγή στις κάλπες, πόσο μάλλον που ο τόπος κυβερνάται (;) από μια κυβέρνηση που έχει απολέσει την πολιτική της νομιμοποίηση.

Διαδοχικά ραντεβού Παπούλια με Σαμαρά και Τσίπρα

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ