Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΤσίπρας: Δεν ερχόμαστε να διχάσουμε

Τσίπρας: Δεν ερχόμαστε να διχάσουμε

- Advertisement -

Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης», αλλά «κυβέρνηση όλου του λαού», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».

«Εχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε», αναφέρει , τονίζοντας ότι «η αριστερά βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο κατώφλι της ιστορίας για να αναλάβει τα δύσκολα».

- Advertisement -

Όπως επισημαίνει, η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου», αλλά και μίας προσπάθειας με διεθνές αντίκτυπο με στόχο να ανοίξει ο δρόμος «μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη».

Το πρώτο βήμα, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα είναι η υλοποίηση του ‘προγράμματος της Θεσσαλονίκης’ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως «αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση», ενώ, όπως σημειώνει, «δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά». Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης. Για αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού.

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο ακόμη για μια «πλατιά εκλογική συμμαχία», τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει «ευρύτερες συναινέσεις» στο πλαίσιο του προγράμματός του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του», αναφέρει.

«Μιλήσαμε έγκαιρα για μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Η πρόταση αυτή επιδοκιμάστηκε ευρύτατα στις εκλογές του 2012. Σήμερα είναι η ώρα να την κάνουμε πράξη, να την εμβαθύνουμε και να νικήσουμε. Συγκροτώντας μια πλατιά εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις», καταλήγει.

Τσίπρας προς δανειστές: Το πρόγραμμα της ΔΕΘ δεν είναι προς

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ