Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαMerkel: Aνέκαθεν επιδιώκαμε μια πολιτική υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Merkel: Aνέκαθεν επιδιώκαμε μια πολιτική υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

- Advertisement -

Τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αποπειράθηκε να υποβαθμίσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο, κατέστησε όμως σαφές πως αναμένει από την Αθήνα να τηρήσει τους όρους των δανειακών της συμβάσεων με την τρόικα μετά τις εκλογές αυτόν τον μήνα. 

«Πιστεύω πως κάποιος πρέπει να πει στον κόσμο και στις αγορές ότι εγώ, η Γερμανίδα καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση, ανέκαθεν επιδιώκαμε μια πολιτική υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Επίσης οι συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας, της Ελλάδας και των Ευρωπαϊκών κρατών μελών, γίνονταν σεβαστές και τηρούνταν», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαιώνοντας για την αλληλεγγύη υπέρ της χώρας μας, συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες και αναγνώρισε πως για πολλούς στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

- Advertisement -

Γερμανοί κι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως θεωρούν τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πολύ μικρές και εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Ε.Ε. θα μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα αν κερδίσει τις εκλογές, κάτι που όπως λένε απέχει πολύ από το να είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ