Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΣόιμπλε: Δεν θα πάρετε δεκάρα τσακιστή αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα

Σόιμπλε: Δεν θα πάρετε δεκάρα τσακιστή αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα

- Advertisement -

Iκανοποιημένος, ενοχλημένος και… ειρωνικός ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Ικανοποιημένος με την συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή το βράδυ στο Eurogroup, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε ωστόσο, να εκφράσει την ενόχληση του με τους όρους και τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης .

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες να εξηγήσει τη συμφωνία στους ψηφοφόρους της, εμείς δεν θέλουμε να της προσθέσουμε και άλλες.Το να είσαι στην κυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα, και η πραγματικότητα πολλές φορές δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα όνειρα» είπε με νόημα ο   κ.Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, για το αποτέλεσμά του, το οποίο εκτιμά ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και το Βερολίνο.

- Advertisement -

«Πετύχαμε ένα βήμα σήμερα, καταφέραμε να δώσουμε σαφήνεια στο statement. Βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επομένως υπάρχουν αυστηροί όροι» τόνισε ο κ.Σόιμπλε, λέγοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς (πρώην τρόικα)του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να ετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν η  Ελλάδα δεν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ.Σόιμπλε απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους τους είπε με ειρωνικό ύφος «ελπίζω να μην σας ξαναδούμε σύντομα», εκφράζοντας την ελπίδα να μην χρειαστεί να γίνει έκτακτο Eurogroup λόγω αρνητικών εξελίξεων.

Πηγή: www.star.gr

Β. Σόιμπλε: Και Μνημόνιο, και τρόικα και επιτυχής ολοκλήρωση – H 

Σόιμπλε: Χρηματοδότηση της Ελλάδας μόνο αν ολοκληρωθεί το 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ