Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΓερμανός ΥπΕξ Steinmeier: «Τώρα είναι η σειρά της Αθήνας»

Γερμανός ΥπΕξ Steinmeier: «Τώρα είναι η σειρά της Αθήνας»

- Advertisement -

«Η Ευρώπη πήρε μια ανάσα, τίποτα περισσότερο και σίγουρα όχι ακόμη μια λύση», δηλώνει σε συνέντευξη του στην Bild ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier (Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ), αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους. 

Επισημαίνει ότι τώρα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει στην Ε.Ε πώς θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πρέπει να γίνουν χωρίς χαιρεκακία και υπεροψία».

«Τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης της Αθήνας. Ξεκάθαρα: ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στην ΕΕ πώς η Ελλάδα θέλει να ανταποκριθεί στις δικαιολογημένες προσδοκίες των πιστωτών», αναφέρει ο  ο κ. Σταϊνμάιερ.
  
Πρέπει να διατηρηθεί η αρχή «βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις» τονίζει ο κ. Σταϊνμάιερ  και διευκρινίζει ότι «αν η Αθήνα θέλει αλλαγές σε μεμονωμένα σημεία, αυτό είναι εντάξει, αλλά αν οι αλλαγές οδηγούν σε επιπλέον δαπάνες, τότε θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση σε άλλα σημεία ή να στοχεύσει σε αύξηση των εσόδων”. 

Πηγή: Εξπρές 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ