Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαReuters: Οι ελληνικές τράπεζες στρέφονται στα ναυτιλιακά δάνεια για ρευστότητα

Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες στρέφονται στα ναυτιλιακά δάνεια για ρευστότητα

- Advertisement -

Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες επιδιώκουν να «ξεφορτωθούν» μέρος των χαρτοφυλακίων ναυτιλιακών δανείων, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές και ναυτιλιακές πηγές.

 

Εν μέσω της αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, των προκλήσεων για τη ρευστότητα και των εκροών καταθέσεων, οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν ρευστότητα μέσα από τα ναυτιλιακά δάνεια.

- Advertisement -

 

«Υπάρχουν διάφορα χαρτοφυλάκια που αγοράζονται στην παρούσα φάση. Κάποια από αυτά αφορούν ναυτιλιακά δάνεια», όπως είπε τραπεζική πηγή. Μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω, αλλά και μια ναυτιλιακή πηγή, τέτοια δάνεια είναι ελκυστικά για εταιρίες private equity που δείχνουν ενδιαφέρον για τέτοια περιουσιακά στοιχεία.

 

Όπως αναφέρεται, εάν μπορούν να βρουν αγοραστές, ένας τρόπος να αντλήσουν ρευστότητα είναι μέσω distressed deals. «Εάν η αποτίμηση είναι αρκετά ελκυστική, οι εταιρείες private equity και τα hedge funds, θα σπεύσουν».

 

Επίσης, πηγή δήλωσε ότι οι τράπεζες προσεγγίζουν άμεσα και τους πλοιοκτήτες, υποβάλλοντας προσφορές για την πώληση εξυπηρετούμενων δανείων με έκπτωση.

- Advertisement -

 

Όπως παρατηρεί ο τραπεζίτης που μίλησε στο Reuters, οι τράπεζες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους, αλλά και να μειώσουν τα δάνεια. «Για τους πλοιοκτήτες που έχουν ρευστό, είναι μια καλή επιλογή», σχολίασε.

Πηγή: Το Κέρδος 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ