Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΤο Βατικανό υποστηρίζει διεθνή στρατιωτική επέμβαση κατά του ISIS

Το Βατικανό υποστηρίζει διεθνή στρατιωτική επέμβαση κατά του ISIS

- Advertisement -

Τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, εφόσον δεν βρεθεί πολιτική λύση, υποστηρίζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία παραδοσιακά αντιτίθεται σε στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή. 

«Οφείλουμε να σταματήσουμε αυτού του είδους τη γενοκτονία» δηλώνει ο πρεσβευτής του Βατικανού στον ΟΗΕ, αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάζι.

Σε συνέντευξή του στον αμερικανικό καθολικό δικτυακό τόπο Crux, ο αρχιεπίσκοπος Τομάζι δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος ότι διαπράττει φρικαλεότητες σε μεγάλη κλίμακα, οι οποίες δικαιολογούν διεθνή επέμβαση.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτού του είδους τη γενοκτονία. Διαφορετικά θα θρηνούμε αργότερα αναρωτώμενοι γιατί δεν κάναμε τίποτε, γιατί επιτρέψαμε να συμβεί μια τόσο τρομερή τραγωδία» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Τομάζι, πρέπει να δημιουργηθεί «ένας συνασπισμός» για να επιχειρηθεί η επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης χωρίς βία. «Όμως εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα είναι απαραίτητο να προσφύγουμε στη βία» τονίζει.

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καταγγείλει «την αφόρητη βία» στην οποία έχει υποβάλλει το Ισλαμικό Κράτος τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και άλλες μειονότητες στο Ιράκ και τη Συρία.

Πηγή: Τα Νέα 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ