Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΠούτιν: "Η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς κουτσουμπολιό"

Πούτιν: “Η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς κουτσουμπολιό”

- Advertisement -

Με το βαμβάκι έσφαξε στην πρώτη του εμφάνιση από τις 5 Μαρτίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τα μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν σενάρια για την πολυήμερη απουσία του από τη δημόσια σφαίρα, σχολιάζοντας σαρκαστικά πως «η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς κουτσομπολιό».

Το σχόλιο του προέδρου της Ρωσίας έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στην Αγία Πετρούπολη με τον Κιργίζιο ομόλογό του Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, ο οποίος πήρε σειρά και εκσφενδόνισε το δικό του σαρκαστικό σχόλιο εναντίον των -κυρίως- δυτικών μέσων που μετέδιδαν φήμες περί της υγείας του Πούτιν.

Γελώντας ο Αταμπάγιεφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μόλις τώρα με ξενάγησε εδώ γύρω, αυτός κρατούσε το τιμόνι». Το πιο καυστικό σχόλιο όμως έκανε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε: «Είδατε λοιπόν τον διαλυμένο, παράλυτο πρόεδρο που προσφάτως συνελήφθη από τους στρατηγούς; Μόλις γύρισε από την Ελβετία, όπου ήταν παρών σε μια γέννα όπως γνωρίζετε».

- Advertisement -

Πούτιν, Αταμπάγιεφ και Πεσκόφ αναφέρονταν συγκεκριμένα στις φήμες που ήθελαν τον Ρώσο πρόεδρο να είναι βαριά άρρωστος ή να έχει σοβαρό πρόβλημα με τη μέση του για το οποίο μάλιστα είχε κληθεί εσπευσμένα Αυστριακός ορθοπεδικός ή να έχει μεταβεί σε άγνωστη τοποθεσία για να παρευρεθεί στη γέννηση του παιδιού του από την ερωμένη του.

Ολες αυτές οι φήμες φυσικά διαλύθηκαν από τη χθεσινή του εμφάνιση, καθώς το όργιο φημών συνεχιζόταν παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις εντός του 10ημέρου από Ρώσους αξιωματούχους ότι ο πρόεδρος της χώρας δεν εμφανιζόταν δημοσίως γιατί είχε πολλή δουλειά. Σε σοβαρότερο τόνο ο Ντμίτρι Πεσκόφ μάλιστα ανέφερε: «Εχω απαντήσει περισσότερες από 10 φορές για το τι έκανε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της απουσίας του από τις δημόσιες εμφανίσεις. Είναι αδύνατο να πω κάτι παραπάνω».

Η επιστροφή του Πούτιν συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με την οποία ύστερα από εντολή του Ρώσου προέδρου ο Βόρειος Στόλος και οι μονάδες αλεξιπτωτιστών τίθενται σε επιφυλακή για τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στην Αρκτική.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος περίπου 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου: «Νέες προκλήσεις και απειλές για τη στρατιωτική ασφάλεια απαιτούν οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές τους δυνατότητες. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους στρατηγικούς σχηματισμούς του Βορρά».

Πηγή: Το Έθνος / Χ.Στασινόπουλος 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ