Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαDimon: H JPMorgan πρέπει να είναι έτοιμη για Grexit

Dimon: H JPMorgan πρέπει να είναι έτοιμη για Grexit

- Advertisement -

Ο ελληνικής καταγωγής (!) Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας (και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά…) ενημέρωσε με επιστολή του τους μετόχους της τράπεζας.

Η JPMorgan Chase & Co., η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα περιουσιακά στοιχεία, θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jamie Dimon όπως μεταδίδει το Bloomberg.

“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια πιθανή έξοδο”, αναφέρει ο Dimon σε επιστολή του προς τους μετόχους της τράπεζας. “Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε stress test στην εταιρεία μας για πιθανές επιπτώσεις ως αποτέλεσμα ενός τέτοιου γεγονότος”.

- Advertisement -

Ο Dimon υπογραμμίζει αυτό που ο ίδιο σημείωσε ότι θα μπορούσε να είναι η θετική πλευρά της εξόδου της Ελλάδας, μετά την περίοδο της “αρχικής αναταραχής”.

Είναι δυνατό μια έξοδος να “οδηγήσει σε μεγαλύτερες προσπάθειες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τις χώρες που θα παραμείνουν”, αναφέρει.

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται ένα πακέτο μέτρων για να διορθώσει την οικονομία της χώρας, μια προϋπόθεση για την απελευθέρωση περισσότερων κεφαλαίων διάσωσης από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνει στο δημοσίευμα του το Bloomberg. Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στη νομισματική ένωση και, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande, εξέφρασε ανησυχία την περασμένη εβδομάδα ότι ο χρόνος λιγοστεύει.

capital.gr

Ντάιμον:Η JP Morgan κάνει stress tests για ενδεχόμενο Grexit

 

Πηγή:www.capital.gr

capita

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ