Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΙαπωνία: «Ραδιενεργό» drone προσγειώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού!

Ιαπωνία: «Ραδιενεργό» drone προσγειώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού!

- Advertisement -

Η ποσότητα της ραδιενέργειας πάντως ήταν «πολύ μικρή» και «μη επιβλαβής» για τον άνθρωπο – Το περιστατικό συνδέεται με την απόφαση επαναλειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου στη χώρα

Ενα «drone», αυτοκινούμενο αεροσκάφος, στο οποίο ανιχνεύθηκε ποσότητα ραδιενέργειας, εντοπίστηκε στην οροφή του γραφείου του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ της χώρας. 

Η ποσότητα της ραδιενέργειας πάντως ήταν «πολύ μικρή» και «μη επιβλαβής» για τον άνθρωπο, όπως αναφέρεται. 

Επί τόπου κλήθηκε η ομάδα εξουδετέρωσης εκρητικών μηχανισμών της ιαπωνικής αστυνομίας για να εξετάσει το drone, στο οποίο βρέθηκε μια μικρή κάμερα και ένα μπουκάλι νερό. 

- Advertisement -

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα, προσθέτοντας ότι η χώρα του ίσως πρέπει να εξετάσει περιορισμό των συγκεκριμένων συσκευών.

«Η κατάσταση αφορά στο κέντρο της ιαπωνικής κυβέρνησης, το γραφείο του πρωθυπουργού, και θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να την εξιχνιάσουμε» τόνισε. 

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας έλειπε σε ταξίδι στην Ινδονησία. 

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς το παρόν για το ποιος έστειλε το «ραδιενεργό» drone και γιατί, όμως τα ιαπωνικά μίντια συνδέουν το θέμα με την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της χώρας, με την οποία εγκρίθηκε η επαναλειτουργία πυρηνικού σταθμού στα νοτιοδυτικά της χώρας. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ