Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΑισιοδοξία Μαξίμου για την θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων

Αισιοδοξία Μαξίμου για την θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων

- Advertisement -

Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

Θετική εξέλιξη έως την Κυριακή για τη συμφωνία Ελλάδας – εταίρων «βλέπει» το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες με νέο γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την επισφράγιση της συμφωνίας. Αναφορικά με το λίμα στο EuroWorking Group, επισημαίνεται ότι “ήταν καλό και η αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης για συμφωνία…».

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, υπό το φως της χθεσινής συνεδρίασης του EuroWorking Group και οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, η εσωτερική πολιτική κατάσταση και θέματα σχετικά με τη βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που συνέρχεται το απόγευμα. Συνολικά, θα συζητηθεί η τακτική της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως καταγράφονται στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν. Επίσης, αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει άμεσα συμφωνία, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιθυμούν και οι πιστωτές.Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συμπεριλάβει και το θέμα του δημοψηφίσματος, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλά μέλη του οργάνου έχουν δηλώσει ότι αν η προτεινόμενη συμφωνία ξεφεύγει από τους όρους της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου, θα πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει στον λαό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστήσει την προσοχή στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η πίεση τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ μεγάλη, ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους, να εκφράζονται με μία φωνή και να συνεργάζονται με το συντονιστικό κέντρο και το επικοινωνιακό επιτελείο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς «ο επικοινωνιακός πόλεμος» θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στόχος Αθήνας και εταίρων είναι η επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας έως την Κυριακή 3 Μαΐου, ώστε αυτή να υπογραφεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου, σχολιάζει την Πέμπτη το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, “Η Ελλάδα και οι εταίροι της στην Ευρωζώνη εντείνουν τις προσπάθειες για να αρθεί το αδιέξοδο στο πρόγραμμα βοήθειας έως την επόμενη εβδομάδα, παρότι η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε αντικρουόμενα μηνύματα για τη βούλησή της να συμφωνήσει στις από καιρό εκκρεμούσες μεταρρυθμίσεις” αναφέρεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου. “Υπό την πίεση της ρευστότητας που αναμένεται να γίνει ασφυκτική από την επομένη εβδομάδα και σε μια προσπάθεια να επιδειχθεί πρόοδος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού απομείωσης (haircut) των ελληνικών ενεχύρων, ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί έχουν θέσει την προσεχή Κυριακή (3 Μαΐου) ως ορόσημο για την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας”.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, στόχος είναι η υπογραφή συμφωνίας στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

“Παράγοντας κλειδί για μια δυνητική συμφωνία”, είναι σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει για την ενίσχυση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. “Αυτή η απόφαση έδωσε το σήμα ότι η κυβέρνηση μπορεί επιτέλους να είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ξεκλειδώσει την καθυστερημένη βοήθεια…”
s
Μαξίμου: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – θετική εξέλιξη ώς την 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ