Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΣόιμπλε: Καλύτερο το κλίμα στις συνομιλίες, αλλά χωρίς ουσία

Σόιμπλε: Καλύτερο το κλίμα στις συνομιλίες, αλλά χωρίς ουσία

- Advertisement -

Συνεχίζει την σκληρή στάση του ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών- Τι δήλωσε το περιθώριο του Ecofin

Βελτίωση του κλίματος στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά όχι και αντίστοιχη πρόοδο σε θέματα ουσίας, διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αναφορικά με τα ζητήματα, η πρόοδος στις συνομιλίες δεν είναι συγκρίσιμη με τη βελτίωση της ατμόσφαιρας», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

- Advertisement -

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, λόγω και της περιπλοκότητας της κατάστασης στη χώρα σε σχέση με το πρόβλημα της ρευστότητας, όπως είπε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ecofin, ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό Eurogroup.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικές συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο. Όπως ανέφερε, ο στόχος είναι να προχωρήσουν τα θέματα που είναι ανοιχτά και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αποτελούσε εξαρχής στόχο της Επιτροπής, ενώ ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής προόδου που επετεύχθη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο εξής, στόχος της Επιτροπής είναι να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ακόμα και σε 10 ημέρες, αν και υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα στα οποία εντοπίζονται αποκλίσεις, μεταξύ των οποίων και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Παραπέμποντας στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σημείωσαν πως ένα έκτακτο Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί, μόλις υπάρξει η συμφωνία με τους θεσμούς.

- Advertisement -

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ