Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΤο ελληνικό ζήτημα στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ

Το ελληνικό ζήτημα στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ

- Advertisement -

Άλλη μια κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά, με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές να εντείνονται, προκειμένου να επιτευχθεί -ει δυνατόν εντός της εβδομάδας- μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. 

Μετά την πρώτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Ολάντ, την Κυριακή το βράδυ ακολούθησε και δεύτερη, στην οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πίεσε την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ «για πολιτική λύση» στο ελληνικό ζήτημα. Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές, επεσήμαναν ότι η συζήτηση μεταξύ των τριών ηγετών διήρκησε 35 λεπτά, ενώ διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, επισημαίνοντας ότι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι συνομιλητές της μοιράζονται την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι είναι καντά η επίτευξη συμφωνίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν έτοιμα τρία προσχέδια συμφωνίας εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι οι συντελεστές ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ωστόσο σε όλα φαίνεται ότι υπάρχει σημείο σύγκλισης.
 

Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

- Advertisement -

Στο Βερολίνο συναντώνται το απόγευμα της Δευτέρας η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ, με το ελληνικό ζήτημα παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα της συνάντησης, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο. 

Βερολίνο: Η Ελλάδα στο μενού Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ