Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΑλ. Τσίπρας: Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις εναπομείνασες διαφορές

Αλ. Τσίπρας: Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις εναπομείνασες διαφορές

- Advertisement -

Σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη νέα συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που έχουν απομείνει, ιδίως τις διαφορές στο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό ζήτημα».

«Συνεργαζόμαστε προκειμένου να φτάσουμε σε μία συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος» πρόσθεσε.

- Advertisement -

Κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωσαν ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό κλίμα.

Πρόσθεσαν ότι η ελληνική πλευρά εργάζεται για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πλευρά τους ανέφεραν σχετικά με τη συνάντηση ότι ο κ. Γιούνκερ εξήγησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι υπάρχει η διαδικασία με τους τρεις θεσμούς που ακόμα επιτρέπει την έγκαιρη εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε επικοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν απόψε στην Αθήνα.

Πηγή: Ναυτεμπορική 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ