Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΛευκός Οίκος: Ελπίζουμε σε συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου

Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε σε συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου

- Advertisement -

“Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ελληνική χρεοκοπία στην παγκόσμια οικονομία”, ανέφερε ο Τζος Έρνεστ

 

 Σε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών πριν τις 30 Ιουνίου, ελπίζει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με την χθεσινοβραδυνή (ώρα Ελλάδος) ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου Τζος Έρνεστ.

Οπως δήλωσε ο κύριος Ερνεστ, «η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι όλοι δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι μία επίλυση της κατάστασης πριν από την προθεσμία είναι προς το συμφέρον όλων των μερών των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουν».
 
Σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για το αν μία ελληνική χρεοκοπία θα είχε επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, ανέφερε ότι “ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία. Τα πράγματα που συντείνουν στην αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά έχουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία”, τονίζοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το θέμα. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά “γι’ αυτό βλέπετε την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που προσπαθεί να φέρει τους Ελληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να λύσουν τις διαφορές τους με έναν τρόπο που δεν συντείνει στην αστάθεια είτε στην Ευρωπαϊκή είτε στην παγκόσμια οικονομία. Ο πρόεδρος μάλιστα είχε την ευκαιρία να το συζητήσει λίγο στο G7”.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ