Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΜέσω τελεσιγράφων, πυρετός διαβουλεύσεων του Αλ. Τσίπρα εν όψει Συνόδου Κορυφής

Μέσω τελεσιγράφων, πυρετός διαβουλεύσεων του Αλ. Τσίπρα εν όψει Συνόδου Κορυφής

- Advertisement -

Συνεδριάζει το κυβερνητικό Συμβούλιο στις 11

Σύσκεψη στο Μαξίμου με την ομάδα διαπραγμάτευσης ενόψει της Συνόδου της Δευτέρας, έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την επιστροφή του από την Αγία Πετρούπολη και έπειτα από το τελεσίγραφο της ΕΕ για συμβιβασμό ή χρεοκοπία.

Στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη σύσκεψη θα συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου, της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να συζητήσουν την τακτική της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Οι διαβουλεύσεις διεξάγονται υπό το βάρος του διπλού τελεσιγράφου που εστάλη στην ελληνική πλευρά το βράδυ της Παρασκευής, τόσο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όσο και από άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλέστηκε το Reuters. Το δίλημμα για την ελληνική πλευρά, βάσει των δηλώσεων των ευρωπαίων αξιωματούχων, είναι αν είτε δέχεται την πρόταση των δανειστών ως βάση συζήτησης, πάνω στην οποία καλείται να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις, είτε η ευρωζώνη αρχίζει να συζητά τον τρόπο διαχείρισης μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση», προκαλώντας την απάντηση του Μαξίμου αργά το βράδυ της Παρασκευής, η οποία έκανε λόγο για αχρειάστα, προβλέψιμα και αναμενόμενα τελεσίγραφα. 

- Advertisement -

Τέλος, μέσα στην ημέρα αναμένεται επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει της Συνόδου

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ