Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΜέρκελ: Διαπραγματεύσιμες οι ελαφρύνσεις χρέους

Μέρκελ: Διαπραγματεύσιμες οι ελαφρύνσεις χρέους

- Advertisement -

Διαπραγματεύσιμες θεωρεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τις ελαφρύνσεις χρέους με την μορφή μεγαλύτερων χρόνων αποπληρωμής των δανείων και χαμηλότερων επιτοκίων, αλλά απορρίπτει για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

 

«Αυτό δεν γίνεται στη νομισματική ένωση», επανέλαβε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ενώ σε ό,τι αφορά το Grexit,σημείωσε ότι η επιλογή ήταν στο τραπέζι, «αλλά εμείς αποφασίσαμε για μια άλλη (επιλογή)».

- Advertisement -

Υπάρχει μια εντολή για διαπραγματεύσεις για νέα βοήθεια για την Ελλάδα και τώρα πρέπει να γίνει γρήγορα διαπραγμάτευση για ένα νέο πακέτο βοήθειας, τόνισε η καγκελάριος στη συνέντευξή της, η οποία θα προβληθεί απόψε, ενώ άσκησε κριτική στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις της ανέβαλλαν για πολύ καιρό τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες που θέλουν την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ελληνική κρίση. Διαμάχη για την πορεία στην κρίση με την Ελλάδα δεν υπάρχει, ξεκαθάρισε.

«Σε μένα δεν ήρθε κανείς να μου ζητήσει την παραίτησή του», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών τώρα θα κάνει τις διαπραγματεύσεις, όπως κι εγώ».

Αντίστοιχα, η Άγκελα Μέρκελ έσπευσε να υποβαθμίσει και τα σενάρια περί διαμάχης μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του αντικαγκελαρίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Εμείς τώρα θα εργαστούμε από κοινού στον συνασπισμό αλλά και στο κόμμα», σημείωσε.

Πηγή: DW 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ