Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΣε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Αισιοδοξία για λύση της ελληνικής...

Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Αισιοδοξία για λύση της ελληνικής κρίσης

- Advertisement -

Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Αισιοδοξία για λύση της ελληνικής κρίσηςΤα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχισαν την ανοδική τους πορεία σήμερα, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας των επενδυτών για λύση της ελληνικής κρίσης και ανακοινώσεων συγχωνεύσεων και εξαγορών επιχειρήσεων, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

 

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων, καθώς ενισχύεται η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο 5ετίας.

- Advertisement -

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,62%. Πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Απρίλιο του 2014.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0837 δολάρια και υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών έναντι του δολαρίου, μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ‘Αγκελα Μέρκελ ότι μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα περιορισμένη ελάφρυνση χρέους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να εστιάσουν στις διαφορές των νομισματικών πολιτικών στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη και την αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Το κοινό νόμισμα είχε υποχωρήσει 3% έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα. Τα ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) και άλλοι μεγάλοι κερδοσκόποι ενίσχυσαν τις αγορές του δολαρίου. Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 1,65% στα 1.112,90 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς η προοπτική αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ καθιστά τον χρυσό λιγότερο ελκυστική επένδυση. Η τιμή του χρυσού σημείωνε νωρίς το πρωί μείωση έως και 4%.

Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας λιπασμάτων OCI αυξήθηκε 11%, μετά την ανακοίνωση της CF Industries Holdings ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με κλάδους της OCI. H μετοχή της βρετανικής Aveva Group εκτινάχθηκε 29%, μετά την απόφαση συγχώνευσής της με τον κλάδο λογισμικού της Schneider Electric SE. «Είναι καλό ότι βλέπουμε πως η Ελλάδα φεύγει από τις πρώτες ειδήσεις. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και το κλίμα αποστροφής κινδύνου, που επικρατούσε στις αγορές, έχει μειωθεί. Η μεγαλύτερη δραστηριότητα, όσον αφορά εξαγορές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, δείχνει ότι επιστρέφει η εμπιστοσύνη», δήλωσε αναλυτής χρηματοπιστωτικής εταιρείας στη Ζυρίχη.

Πηγή: Ημερησία 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ