Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςUNESCO: Έγκλημα πολέμου η καταστροφή της Παλμύρας

UNESCO: Έγκλημα πολέμου η καταστροφή της Παλμύρας

- Advertisement -

Έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε η γενική διευθύντρια της UNESCO την καταστροφή ενός από τους διασημότερους ναούς της αρχαίας πόλης της Παλμύρας από τζιχαντιστές και υποστήριξε ότι “οι δράστες θα πρέπει να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους”.

 

Η Ιρίνα Μπόκοβα απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να παραμείνει ενωμένη “απέναντι σε αυτές τις συνεχιζόμενες πολιτιστικές εκκαθαρίσεις”.

- Advertisement -

 

Να σημειωθεί ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους την Κυριακή, τοποθέτησαν εκρηκτικά στον ναό του Βάαλ-Δία και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του. Ο ναός ξεκίνησε να χτίζεται το 17 μ.Χ. και είχε χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η UNESCO υποστηρίζει ότι το εσωτερικό τμήμα του υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές ενώ οι κίονες που τον περιέβαλαν κατέρρευσαν.

 

Η ισλαμιστική οργάνωση θεωρεί ειδωλολατρικά τα προϊσλαμικά θρησκευτικά έργα, κυρίως τα αγάλματα και για το λόγο αυτό κατέστρεψε πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς στο Ιράκ, ενώ στη Συρία, περισσότεροι από 300 αρχαιολογικοί χώροι καταστράφηκαν ή λεηλατήθηκαν στα τέσσερα χρόνια του πολέμου, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Πηγή: MegaTv.com 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ