Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΑβραμόπουλος: Ένα μόνο κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Ένα μόνο κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό

- Advertisement -

«Όλοι μας ξέρουμε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του τη μεταναστευτική κρίση. Η λύση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με τη σημερινή επίσκεψή του στο Καλαί ξεκινάει ένα είδος περιοδείας. Επόμενοι σταθμοί αναμένεται να είναι η Ελλάδα, ειδικότερα η Κως, η Αυστρία και η Γερμανία.

Ο επίτροπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 2,3 δις ευρώ που ενέκρινε η Κομισιόν τον Αύγουστο για 23 χώρες μέλη αλλά και στην παροχή βοήθειας εκτάκτου ανάγκης αρκετών εκατομμυρίων, που ήδη εξετάσει η Κομισιόν. Τέτοιου είδους είναι και η βοήθεια που εδώ και καιρό ζητά η δήμαρχος του Καλαί, για την οικονομική ζημιά που εδώ και 15 χρόνια υφίσταται η πόλη της, αντιμετωπίζοντας μόνη της το πρόβλημα της συρροής μεταναστών. Υπολογίζει μάλιστα το ύψος της οικονομικής ζημιάς στα 50 εκατομμύρια.

Σε εγρήγορση η Κομισιόν για την 14η Σεπτεμβρίου

Με την πρόσκληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμαν στο Καλαί, σε έναν από τους εμβληματικούς τόπους της μεταναστευτικής κρίσης, η Γαλλία δείχνει τη θέλησή της να δραστηριοποιηθεί για το θέμα αλλά και να καθησυχάσει την τοπική αυτοδιοίκηση στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

- Advertisement -

Οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το βασικό κέντρο υποδοχής Ζυλ Φερί, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα από τη λεγόμενη «ζούγκλα», όπου συνωστίζονται μερικές χιλιάδες άτομα – ήδη πολλοί κάνουν λόγο για 4.000 που θέλουν να περάσουν στη Μ. Βρετανία.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν εργάζεται για τη σύντομη ολοκλήρωση των νομοθετικών διατάξεων. Δύο εβδομάδες πριν από την έκτακτη υπουργική σύσκεψη για το μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου η Ευρώπη δίνει τουλάχιστον την εντύπωση ότι κινητοποιείται.

Πηγή: Deutsche Welle

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ