Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΗ Επίτροπος Crețu υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινότητα

Η Επίτροπος Crețu υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινότητα

- Advertisement -

Για ερώτηση που είχαν καταθέσει οι Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, προς την Επιτροπή, σχετικά με την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης Walter Deffaa, με τον κατοχικό ηγέτη Mustafa Akinci έλαβαν απάντηση από την Επίτροπο Crețu. 

Η Ρουμάνα Επίτροπος λίγο πολύ στην απάντηση της υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινότητα, αναβαθμίζει τον παράνομο κατοχικό ηγέτη σε ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και εμμέσως λέει ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι εισβολής και κατοχής αλλά δικοινοτικό.

Ακολουθεί η απάντηση:

- Advertisement -

Η Επιτροπή έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα βάσει εντολής που καθορίζεται στον κανονισμό 389/2006 του Συμβουλίου. Ο κανονισμός εγκρίθηκε από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο γενικός στόχος αποσκοπεί στη διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Το πρόγραμμα βοήθειας υλοποιείται από την ειδική ομάδα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης.

Η Επιτροπή υποστηρίζει σθεναρά, από πολιτικής και τεχνικής άποψη, τις διαπραγματεύσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και εντός του πλαισίου που έχει οριστεί από αυτά, για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος και χαιρετίζει την πρόσφατη πρόοδο και τις προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό. 

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης Walter Deffaa, συναντήθηκε με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κ. Mustafa Akinci, στο πλαίσιο της εντολής και σύμφωνα με τις προσπάθειες που ορίζονται ανωτέρω.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ