Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήReuters: Ο Αλ. Τσίπρας μετά τη στροφή 180° περπατά σε τεντωμένο σχοινί

Reuters: Ο Αλ. Τσίπρας μετά τη στροφή 180° περπατά σε τεντωμένο σχοινί

- Advertisement -

Λόγο για “στροφή 180 μοιρών” από τον Αλέξη Τσίπρα, κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που αναφέρεται στην αντίθεση που προκύπτει ανάμεσα σε αυτά που υποσχόταν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και σε αυτά που συμφώνησε μετέπειτα.

 

“Ως πρωθυπουργός, ο Τσίπρας κατέληξε να επιδίδεται στη μεγαλύτερη πολιτική στροφή 180 μοιρών στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία”, σχολιάζει το Reuters, κάνοντας αναφορά στη συναίνεσή του για τις περικοπές σε δαπάνες, τις αυξήσεις στη φορολογία και τις ιδιωτικοποιήσεις. 

- Advertisement -

“Τώρα”, συνεχίζει το δημοσίευμα, “ο 41χρονος Τσίπρας ζητά από τους ψηφοφόρους μια δεύτερη ευκαιρία” στις εκλογές, οι οποίες και θα αναδείξουν εκείνον που θα καθοδηγήσει “τον εξαγριωμένο και αποδυναμωμένο πληθυσμό της Ελλάδας”, μέσα από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως παρατηρεί το Reuters, προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφο της Κυριακής, ο “φωτογενής Τσίπρας”, διαμηνύει πως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα, αλλά και θα εισάγει μέτρα για να περιορίσει τις επιπτώσεις της λιτότητας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιτύχει μια ισορροπία ανάμεσα στις παραδοσιακές αριστερές αξίες του και στη διαχείριση του βάρους του προγράμματος”, δήλωσε ανώτατο στέλεχος του κόμματος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Δεν θα είναι εύκολο, παρατηρεί το Reuters, παραπέμποντας στην βασικό του αντίπαλο, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος και έχει αναφερθεί επανειλημμένως στην “πολιτική μετάλλαξη” του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Άνθρωποι από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει επηρεαστεί βαθύτατα από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με το Reuters. 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ