Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςNYT: Τα capital controls οδήγησαν στην ανταλλακτική οικονομία

NYT: Τα capital controls οδήγησαν στην ανταλλακτική οικονομία

- Advertisement -
«Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας», σημειώνει σε άρθρο της η εφημερίδα

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ελληνική οικονομία με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, τα νέα σκληρά μέτρα και τα capital controls, με αποτέλεσμα τη στιγμή που τόσο τα εγχώρια όσο και τα διεθνή μέσα ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την «επόμενη μέρα» των εκλογών, οι New York Times να εστιάζουν στο πόσο η οικομνομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.
 
«Οι Έλληνες επιβιώνουν με ανταλλαγές αγαθών» γράφει η αμερικανική εφημερίδα, γεγονός το οποίο υποστηρίζει με επιχειρήματα, όπως αυτό ενός χασάπη, ο οποίος άλλαξε λάστιχα στο φορτηγό του, χωρίς να πληρώσει με χρήμα, αλλά με το να τα ανταλλάξει με… μπριζόλες, κιμά, κατσίκια και αρνιά.
Οι New York Times συνεχίζουν υποστηρίζοντας ότι γραφίστες παραδίδουν σχέδια με αντάλλαγμα ελαιόλαδο, λογιστές παρέχουν υπηρεσίες και συμβουλές κερδίζοντας, γραφική ύλη, ενώ στις αγροτικές περιοχές και τα νησιά, οι ανταλλαγές έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ανταλλάσσουν φρούτα, λαχανικά, εξοπλισμό, ρουχισμό και υπηρεσίες.
«Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας», λέει ο κρεοπώλης Θ.Ρούσσος, που βρήκε τον έμπορο ελαστικών και αρκετούς νέους πελάτες μέσω της ιστοσελίδας Tradenow, που αποτελεί μία επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους συναλλαγές. τέτοιων ανταλλαγών. 
Στο Tradenow ένα ευρώ ισούται με έναν πόντο ανταλλαγής, κάτι το οποίο καθιστά πιο εύκολες τις συναλλαγές και διευκρινίζει την αξία των αγαθών.
Οι χρήστε μπορούν να ανταλλάσσουν απευθείας εμπορεύματα, ή να συγκεντρώνουν αυτό το ψηφιακό «νόμισμα» για να εξασφαλίσουν αγαθά και υπηρεσίες από άλλους.
Ωστόσο η εφημερίδα προειδοποιεί ότι οι συναλλαγές θα πρέπει να πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή, αφού δεν αποκλείεται να συναντήσει κανείς στο διαδίκτυο «έμπορους φαντάσματα».
Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η διαδικτυακή κοινότητα ανταλλαγών Free Economy, που απαιτεί ταυτοποίηση και χρηματικές εγγυήσεις.
Οι NYT μίλησαν με έναν ηλεκτρολόγο, άνεργο από το 2010 μέχρι που έμαθε για το Free Economy και τώρα παρέχει τις υπηρεσίες του ως ηλεκτρολόγος και αντί για ευρώ πληρώνεται με “εναλλακτικό νόμισμα”, το οποίο χρησιμοποιεί για να αγοράζει ελαιόλαδο, φαγητό, ανταλλακτικά μοτοσυκλέτας κα.
 
bankingnews.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ