Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαReuters: Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για τη Finansbank

Reuters: Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για τη Finansbank

- Advertisement -
Η Qatar National Bank, η τουρκική Garanti Bank και η Fibabanka ενδιαφέρονται για τo μερίδιο της Εθνικής Τράπεζας στην Finansbank, αναφέρουν πηγές στο Reuters.
 

 
Μία εξ αυτών επισήμανε πως υπάρχει κι ένας κινεζικός όμιλος που ενδιαφέρεται επίσης για την πώληση ποσοστού της τουρκικής θυγατρικής της ΕΤΕ.
 
Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να σχολιάσει ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι είχε δεχθεί πρόταση από την Qatar National Bank, που αποτιμούσε την Finansbank στα 3 δισ. ευρώ.
 
«Συνολικά τέσσερις όμιλοι έχουν καταθέσει προσφορές. Η Εθνική θέλει να έχει συγκεκριμένες προσφορές όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests» δήλωσε άλλη μία πηγή.
 
Πρόσθεσε δε πως «είναι πιθανό η τράπεζα του Qatar να έχει το προβάδισμα για αυτή την πώληση».
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Goldman Sachs και Morgan Stanley αναλαμβάνουν το ρόλο του συμβούλου σχετικά με την πώληση. Άλλη μία πηγή δήλωσε ότι η διαδικασία του data room είναι έτοιμη να ξεκινήσει.
 
Η Finansbank δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι πέραν της ανακοίνωσης προς το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ανέφερε ότι εξετάζονται εναλλακτικές για να καλυφθεί το ενδεχόμενο κεφαλαιακό έλλειμμα της Εθνικής Τράπεζας αλλά δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση.
 
Η μετοχή της Finansbank στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ενισχύεται 2,43% στις 5,89 τουρκικές λίρες, ενώ σε διάστημα ενός μήνα καταγράφει κέρδη της τάξης του 90%.
Πηγή: Το Βήμα 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ