Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΓερμανία: Προβληματισμός για πολυπληθή αντιισλαμική διαδήλωση στη Δρέσδη

Γερμανία: Προβληματισμός για πολυπληθή αντιισλαμική διαδήλωση στη Δρέσδη

- Advertisement -

Προβληματισμό προκαλεσε στη Γερμανία η πολυπληθής διαδήλωση του αντιισλαμικού κινήματος Pegida που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δρέσδη, όπου οι συμμετέχοντες έστησαν μέχρι και αυτοσχέδια γκιλοτίνα για την Άγκελα Μέρκελ. 

 

Η απασχολεί εκτενώς σήμερα τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος επισημαίνει τη ριζοσπαστικοποίηση των συμμετεχόντων.

- Advertisement -

Χιλιάδες άνθρωποι, περίπου 9.000 σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, πήραν μέρος στην εβδομαδιαία πορεία του Pegida (ακρωνύμιο για τους Ευρωπαίους Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) φωνάζοντας συνθήματα όπως «Φύγετε, φύγετε», «Είμαστε ο λαός» και «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει».

Ένα πανό που παρουσίαζε τη Γερμανίδα καγκελάριο ως Μητέρα Τερέζα είχε λεζάντα «Μητέρα Τερορέζα», παραπέμποντας στην τρομοκρατία.

Μάλιστα ένας από τους συμμετέχοντες είχε φέρει μαζί του στην πορεία μια αυτοσχέδια γκιλοτίνα στην οποία είχε γράψει «ρεζερβέ» και είχε προσθέσει για την «Άγκελα “Μητερούλα” Μέρκελ» και τον «Ζίγκμαρ “ο όχλος” Γκάμπριελ».

Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν σάλο και αγανάκτηση.

Ο συνιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν είπε για την κυβέρνηση «οι δικτάτορές μας του Βερολίνου» και επέκρινε τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι «είναι επείγον να υπάρξει μια στροφή 180 μοιρών» στην πολιτική παροχής ασύλου στη Γερμανία, ώστε «να μην είναι πλέον ελκυστικό» να υποβάλει κανείς αίτηση στη χώρα.

- Advertisement -

Πηγή: Reuters, DW 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ