Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαReuters: Στόχος του ν/σ για τράπεζες η μέγιστη συμμετοχή των ιδιωτών

Reuters: Στόχος του ν/σ για τράπεζες η μέγιστη συμμετοχή των ιδιωτών

- Advertisement -
Reuters: Στόχος του ν/σ για τράπεζες η μέγιστη συμμετοχή των ιδιωτώνΗ μεγιστοποίηση της συμμετοχής των ιδιωτών στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος αποτελεί στόχο του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
 

 
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η ελληνική κυβέρνηση θα αποκαλύψει το πλαίσιο για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών την Παρασκευή, με στόχο να ψηφιστεί από την Βουλή την Κυριακή, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests.
 
Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, στόχος των ρυθμιστικών αρχών είναι η μέγιστη συμμετοχή των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
 
To TΧΣ θα καλύψει οποιοδήποτε κεφαλαιακό έλλειμμα προκύψει μετά την συμμετοχή των ιδιωτών με ένα συνδυασμό νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) που θα εκδώσουν οι τράπεζες.
 
«Οι νέες μετοχές θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου» ανέφερε τραπεζικό στέλεχος στο Reuters. «Το ακριβές μείγμα των CoCos και των νέων μετοχών θα διευκρινιστεί αργότερα με υπουργικό διάταγμα».
Πηγή: Το Βήμα 
 
 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ