Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςEconomist: Μέρκελ, η... «κολώνα» της Ευρώπης

Economist: Μέρκελ, η… «κολώνα» της Ευρώπης

- Advertisement -

Economist: Μέρκελ, η... «κολώνα» της ΕυρώπηςΤο εγκώμιο της Αγκελα Μέρκελ πλέκει ο βρετανικός Economist, υποστηρίζοντας ότι στη διάρκεια της θητείας της κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη, παρά τις τεράστιες προκλήσεις που απειλούσαν τη συνοχή της.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, τονίζει το δημοσίευμα.Στη Γαλλία, ο Ολάντ σταμάτησε να προσποιείται ότι η χώρα του είναι η ηγέτιδα της Ευρώπης, στη Βρετανία ο επανεκλεγείς Κάμερον σε μία… Μικρή Αγγλία, ενώ στην Ιταλία ο Ρέντσι καλείται να σώσει την οικονομία που βρίσκεται σε κομματώδη κατάσταση.

- Advertisement -

Αρχικά, αναφέρει το βρετανικό έντυπο, ήταν η οικονομική κρίση όπου η Μέρκελ κατάφερε να κρατήσει την ευρωζώνη ενωμένη. Ακολούθησε η ουκρανική κρίση, όπου η Μέρκελ έπεισε τους ομολόγους της για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενώ τώρα, στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, ο Economist χαρακτηριζει την Μέρκελ ως ενσαρκωτή των ευρωπαϊκών αξιών με την απόφαση για την υποδοχή τους στη Γηραιά Ηπειρο.

Τονίζεται ότι οι επικριτές της καταλογίζουν στην κ. Μέρκελ ότι με την στάση της στο προσφυγικό οδηγεί την Ευρώπη στα βράχια και βάζει ταφόπλακα στην πολιτική της καριέρα. Και τα δυο αυτά επιχειρήματα είναι λάθος και άδικα, τονίζει ο Economist. Η κ. Μέρκελ είναι πιο αξιοθαύμαστη από όσο νομίζουν όλοι, επισημαίνεται.

Και τούτο, διότι υπερασπίζεται με σθένος τα συμφέροντα της Γερμανίας, χωρίς να παραβλέπει τα προβλήματα της Ευρώπης, ενώ έχει θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την οικονομία της χώρας της για να σώσει το ευρώ, υποστηρίζει ο αθρογράφος.

Παρόλα αυτά, στην «αγιογραφία» της κ. Μέρκελ, ο Economist παραδέχεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος απέχει από το να γίνει η «τέλεια» πολιτικός: Κι αυτό γιατί δεν χαρακτηρίζεται από τη ρητορεία της ή τα μεγαλόπνοα οράματά της.

Ωστόσο, είναι ένας πολιτικός χαμαιλέοντας και ένας σκορπιός που εξαλείφει αθόρυβα τους πιθανούς του αντιπάλους, τονίζεται εύστοχα στο άρθρο.

Συμπερασματικά, αναφέρεται ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η  Μέρκελ μπορεί να ανατραπεί από την εξουσία και πως έχει παρεκκλίνει από την πορεία λόγω του προσφυγικού.

- Advertisement -

Σημειώνεται οτι η κ. Μέρκελ, η πιο «αναγκαία Ευρωπαία» σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 22 Νοεμβρίου γιορτάζει τα 10 χρόνια στην Καγκελαρία.

Πηγή: Ημερησία 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ