Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΚομισιόν: Δεν θα υπάρξει απόφαση εκταμίευσης της δόσης στο αυριανό EuroWorking Group

Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει απόφαση εκταμίευσης της δόσης στο αυριανό EuroWorking Group

- Advertisement -

Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει απόφαση εκταμίευσης της δόσης στο αυριανό EuroWorking GroupΑν και κοινοτικές πηγές λένε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τις μεταρρυθμίσεις στο ΤΧΣ

 

«Αξιοσημείωτη πρόοδος» θεωρεί πως έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς η εκπρόσωπος τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Άνικα Μπρείντχαρτ, τονίζοντς πως το Euroworking Group θα «κάνει καταγραφή της προόδου τη Τρίτη».
 
«Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup θα αποτιμήσει αύριο την κατάσταση, αναμένουμε και νέα πρόοδο τις επόμενες μέρες, κάτι που θα επιτρέψει στους θεσμούς να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πριν τα κράτη μέλη λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια απόφαση εκταμίευσης αύριο, αλλά η διαδικασία θα παραταθεί μέχρι μετά την ψήφιση των μέτρων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο» ανέφερε η κυρία Μπράικχαρτ.
 
Οι δηλώσεις της εκπρόσωπου Τύπου έγιναν από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες που όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι έπειτα από παράκληση του εκπρόσωπου Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά.
  
Κοινοτικές πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση μιλούν, επίσης, για ισχυρή πρόοδο που έχει γίνει και τονίζουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, «αν όλα όμως πάνε βάση σχεδίου».
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η «μεγάλη πρόοδος» που βλέπουν οι κοινοτικές πηγές συνίσταται σε τρείς τομείς:
 
– Αρχικά υπάρχει μεγάλη σύγκλιση στο θέμα των κόκκινων δανείων, όπου η διαπραγμάτευση έχει ουσιαστικά κλείσει, με την ελληνική διαπραγματευτική πλευρά να αναμένει έγκριση από την Κυβέρνηση για να ολοκληρώσει.
 
– Σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, το πιο ακανθώδες ζήτημα της διαπραγμάτευσης, η ίδια πηγή αξιολογεί πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος και αναμένονται αποτελέσματα εντός της ημέρας, καθώς έχει προηγηθεί πολύωρη διαπραγμάτευση τις προηγούμενες ημέρες.

– Τέλος συμφωνήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο πλαίσιο των χρηματοπιστωτικών μεταρρυθμίσεων του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων που οι Θεσμοί αναμένουν οι ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν για την εκταμίευση.
 
Συνεπώς, μετά το Euroworking Group, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει τα νέα μέτρα πρώτα, και στη συνέχεια οι Θεσμοί θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους που θα οδηγήσει σε νέο Euroworking Group έτσι ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της υποδόσης ύψους 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα – Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ιωάννης Γ. Αντύπας

 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ