Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαReuters: Πιθανόν τη Δευτέρα το «πράσινο φως» για τα 10+2 δισ. ευρώ

Reuters: Πιθανόν τη Δευτέρα το «πράσινο φως» για τα 10+2 δισ. ευρώ

- Advertisement -

Reuters: Πιθανόν τη Δευτέρα το «πράσινο φως» για τα 10+2 δισ. ευρώΕνδεχομένως να γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Κυριακή 

 

Παρά την έγκριση του νομοσχεδίου με τα προαιπαιτούμενα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης, το Euro Working Group δεν έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα. 

Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση μετρά δύο «απώλειες» – αυτή του κ. Στάθη Παναγούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Νίκου Νικολόπουλου (ΑΝ.ΕΛ). 

Επικαλούμενο ανώτερος ευρωπαίο αξιωματούχο, το Reuters αναφέρει ότι ο λόγος που δεν λήφθηκαν αποφάσεις για την Ελλάδα την Παρασκευή, ήταν το γεγονός ότι παραμένουν εκκρεμότητες στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Η πρόοδος που έχει καταγράψει η χώρα μας είναι πραγματικότητα και τονίζεται από τους ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο κάποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και χρήζουν βαθύτερης ανάλυσης, δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο. 

- Advertisement -

Άλλη πηγή ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομιών την Κυριακή, ενώ μια τρίτη μίλησε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εκτιμώντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί 6-9 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει υπολογίσει τη χρηματική ανάγκη των τραπεζών στα 14,4 δισ ευρώ, αλλά ένα μέρος αναμένεται να προέλθει από ιδιώτες επενδυτές, δήλωσε ο τρίτος αξιωματούχος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ