Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΠαπαδημούλης: «Περισσότερη βοήθεια απ' την Κομισιόν στις τοπικές και περιφερειακές αρχές λόγω...

Παπαδημούλης: «Περισσότερη βοήθεια απ’ την Κομισιόν στις τοπικές και περιφερειακές αρχές λόγω προσφυγικού

- Advertisement -

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής  (REGI) και στη Συζήτηση για τον ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ)), παρουσία της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κυρία Κρέτσου, χρειάζεται όντως, μεγαλύτερη εμπλοκή των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων. Μεγαλύτερη αποκέντρωση, λιγότερος συγκεντρωτισμός, λιγότερη γραφειοκρατία… και πιο μεγάλο μερίδιο από τα διαρθρωτικά ταμεία και από τα σχετικά κονδύλια, για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

- Advertisement -

Χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια – και κυρίως τεχνική βοήθεια από την Κομισιόν, σε διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Κι αυτό γιατί πολλοί μικροί δήμοι ή περιφέρειες δεν έχουν την τεχνογνωσία και την τεχνική επάρκεια να καταθέσουν προτάσεις, να καταθέσουν φακέλους. Και φυσικά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και από άποψη χρημάτων όσο και τεχνικής βοήθειας για εκείνες τις πόλεις, τα νησιά, τις περιφέρειες, που δίπλα στα μόνιμα προβλήματά τους, αντιμετωπίζουν και την όξυνση της κρίσης του προσφυγικού. Στην Ελλάδα, έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στα νησιά, αλλά και στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα.

Περιμένω λοιπόν με ενδιαφέρον και τη διαβούλευση και τις προτάσεις της Κομισιόν, γιατί πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερο βάρος – και στην πράξη και με τεχνική βοήθεια και με χρήματα, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην αξιοποίηση των  περιφερειακών προγραμμάτων. Ευχαριστώ». 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ